Sophie Teeuw (schot)

2e klasse 5

17 november 2018 8:30

Nummer 2

De vooruitzichten voor de wedstrijddag waren goed afgelopen zaterdag. Weliswaar koud, maar de zon zou volop schijnen. Daar hadden de meiden van de MO13 geen boodschap aan natuurlijk toen ze al om 7:30 uur moesten verzamelen bij SteDoCo om de (gelukkig korte) reis te aanvaarden naar Sleeuwijk. Gelukkig was de kantine al open om ons weer even op te warmen, dankzij de vrijwillige inzet van de moeder van Natasja. In konvooi ging het daarna de brug over om naar het mooie sportpark De Roef te gaan, waar de degens gekruist zouden gaan worden met de meiden van Sleeuwijk MO13-1, de nummer 2 van de ranglijst. Maar getuige de prachtige 3-2 overwinning op de toenmalige nummer 2 Woudrichem vorige week, was er geen reden voor angst om tegen een hogergeplaatste ploeg te spelen.

Paal

In het veld bleek dat we inderdaad gelijkwaardig waren aan de tegenstander en er ontspon zich een leuke wedstrijd met kansen over en weer, waarbij de lob van Dominique in de 28e minuut en de inzet tegen de paal van Iris in 30e minuut van de eerste helft zeker het vermelden waard zijn. De onvermijdelijke rust die volgde op de eerste helft deed onze meiden helaas geen goed. Nadat in de 33e minuut een speelster van Sleeuwijk ontsnapte aan de buitenspelval (de grensrechtende vader van Tess zag het goed en liet doorspelen), maar er geen doelpunt uit voortkwam, werd er een minuut later door ons hands gemaakt in het strafschopgebied. De regels schrijven dan voor dat de tegenstander een penalty mag nemen en die werd door Sleeuwijk feilloos benut. Keeper Ismay kon hier niets tegen doen, de bal ging in de uiterste hoek.

Tegenslag

Na deze tegenslag gingen de koppies bij ons een beetje hangen en kregen we het gevoel dat alles al verloren was, maar er waren “gewoon” nog minimaal 25 minuten te spelen. Het coachende duo van de dag Henri en Erik probeerden de meiden weer wat op te peppen en ook het publiek ging achter de meiden staan. Sleeuwijk was in deze fase echter wel de betere ploeg met de grootste kansen, maar onder andere Isa Tromp en Ismay brachten een keer redding.  Tegen het einde van de wedstrijd gingen we weer beter voetballen en kregen we weer wat kansen, maar de bal ging er niet in, totdat de bal in de 59e minuut na een mooie aanval en een assist van Lara in het doel werd geknald door Sophie: 1-1. Niet lang daarna werd voor het einde gefloten en werd er een klein feestje gevierd door de meiden van SteDoCo, want dit gelijkspel in de slotfase tegen de nummer twee werd gevoeld als een overwinning en zo kon de terugreis door speelsters, leiders en ouders met een lekker gevoel ondernomen worden.

MO13 werd zaterdag gevormd door Ismay, Jasmijn, Maud, Nessa, Nicky, Fleur, Iris, Sophie, Isa T, Tess, Tessa, Precious, Dominique en Lara.

Volgende week spelen we om 9:30 uur thuis tegen Rhelico MO13-1, een ploeg die één plaats onder ons staat met 2 punten minder en 1 wedstrijd minder gespeeld. Hopelijk wordt dit een mooie wedstrijd van 2 gelijkwaardige tegenstanders.