24 november 2018 9:30

Scheidsrechter

W. Boer

Onbekend

De meiden van MO13-1 draaien deze competitie goed mee. Ze staan keurig in de middenmoot en afgelopen zaterdag was er de wedstrijd tegen mede-middenmoter Rhelico MO13-1. Dit zou een  mooie wedstrijd kunnen zijn om te kijken hoever de meiden na drie maanden zijn in een krachtmeting met een ongeveer even sterk team.

Zenuwen

Of het nu kwam door de kou of door de zenuwen i.v.m de onverwachte aanwezigheid van SteDoCoTV, maar al na 2 minuten lag de bal in ons doel na ongelukkig wegwerken van een corner. Zo, we waren meteen wakker en als we dat niet van deze 0-1 waren, dan wel van de aanwijzingen van leider Henri. Helaas waren de kansen in de eerste helft voor SteDoCo minimaal, ondanks enkele snelle uitbraken via de vleugels in de personen van Tess en Lara. Maar het moet ook gezegd, dat we achterin met Ismay, Jasmijn, Maud en Nessa niets weggaven, waardoor we met 0-0 gingen rusten.

Donderspeech

In de rust zal er ongetwijfeld een donderspeech gehouden zijn, zo heftig dat ie bij de MO13 van FC Köln te horen is geweest 😉. Deze preek miste zijn uitwerking niet, want in de tweede helft ging SteDoCo beter voetballen, was feller en scherper en daarmee kwamen ook de kansen. Helaas voor de meiden en voor de trouwe supporters langs de kant ging de bal, ondanks verwoede pogingen er maar niet in. En ja, dan treedt de aloude voetbalwet in werking: als wij niet scoren, dan doet de tegenstander dat en jawel in de allerlaatste seconden van de wedstrijd scoort Rhelico nog de 0-2; door een prachtige trap, dat moet gezegd. Scheidsrechter Boer liet nog wel aftrappen, maar floot meteen daarna af. De meiden waren uiteraard behoorlijk teleurgesteld, mede door deze extra late dreun, maar mogen toch weer trots zijn op wat ze gedaan hebben, ook al zal dat niet zo voelen.

Volgende week is er geen wedstrijd en op zaterdag 8 december om 10 uur is dan alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen laagvlieger DSC MO13-1. De wedstrijd tegen Rhelico is overigens in samenvatting te bekijken op ons youtube-kanaal SteDoCoTV:  https://www.youtube.com/watch?v=Xm0DONtWxlo