2 - 2

SteDoCo MO13-1

2e klasse 5

27 oktober 2018 9:00

De weersvoorspellingen zagen er niet best uit voor afgelopen zaterdag. Het zou gaan regenen tijdens de wedstrijd, dus de paraplu’s maar bij de hand houden dan. Het was sowieso wel even wennen voor de meiden, na een aantal mooie zaterdagochtenden om te voetballen. Deze keer was het vroeg verzamelen voor de kantine in Hoornaar, het was nog  donker en best wel fris. Maar in Everdingen, waar we via een omweg toch nog op tijd arriveerden, ging zelfs het zonnetje schijnen op het mooie sportcomplex aan de Lekdijk. Verder waaide het nauwelijks, het veld was nat, ideale voetbalomstandigheden dus.

Elf+

De trainers hadden de volgende 11 in de basis gezet: Ismay op doel; Tess, Fleur, Maud en Nicky achterin; Lara, Nessa, Sophie en Isa T op het middenveld en Tessa en Dominique in de aanval. Isa B, Jasmijn en Precious waren de backup en kregen ook genoeg speelminuten, want bij Natasja en Henri komt iedereen lekker aan spelen toe.

Machtsvertoon

Het team van Everstein was vorig seizoen in de MO11-competitie ongeslagen kampioen geworden, dus we wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. We hadden echter niet verwacht dat we al na 8 minuten op 0-1 zouden komen. Na een prachtige aanval op rechts kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Dominique en die scoorde de openingsgoal. Twee minuten later zag ze haar inzet op de paal belanden en weer vier minuten later schoot Sophie maar net naast. Het machtsvertoon van SteDoCo werd in de 21e minuut tot uitdrukking gebracht in een 0-2 stand op het scorebord, door een doelpunt van Precious, na een assist van Lara. SteDoCo voetbalde deze eerste helft goed met snelle acties, goed samenspel en dus twee doelpunten. Het zegt genoeg dat Everstein pas na een half uur spelen de eerste echte kans kreeg (maar niet verzilverde).

Teleurstelling

De tweede helft kunnen we wat korter over zijn. In de 36e minuut werd het 1-2 en na een bal op de paal in de 39e minuut kwam de gelijkmaker in de 46e minuut op het bord. Uiteindelijk voelde deze 2-2 als een teleurstelling, maar we mogen toch weer trots zijn op dit resultaat, zeker als je ziet hoe de meiden elke week vooruitgang boeken. We worden sterker aan de bal, zijn snel over de vleugels, verdedigen scherp, combineren beter, zien steeds vaker de vrije vrouw staan en geven niet op als het tegenzit.

Goede bril

Volgende week gaan we zien of we weer wat bijgeleerd hebben op de trainingen. De wedstrijd tegen Peursum MO13-1 is overigens verzet naar maandag 5 november 19:00 uur. We hopen op veel toeschouwers langs de lijn, maar bedenk wel als je kijkt: er staan 11 meiden in het veld, waarvan sommige nog maar drie maanden voetballen en andere dit voor het eerst op een heel veld doen en bovendien zijn we niet allemaal Lieke Martens of Sanne Brand en ook die laten de bal wel eens van hun voet springen. Dus laat de Eredivisie-bril thuis en dan kun je genieten van een meidenteam dat plezier heeft in het spelletje en waarin ieder op haar eigen manier haar beste (linker- of rechter-) beentje voorzet.