Peursum MO13-1

2e klasse 5

14 november 2018 19:00

A. Heiboer

Een doordeweekse wedstrijd voor de MO13, dat was weer eens wat nieuws. Maar nadat de wedstrijd een paar keer was verzet, was het afgelopen woensdagavond zover. Om iets na 19:00 uur werd er onder tijdelijke scheidsrechterlijke leiding van coach Henri (de echte scheids was iets later) en onder grote publieke belangstelling afgetrapt op veld C.

Overwicht

De tegenstander van de avond was nummer laatst Peursum, dus de verwachtingen waren eerlijk gezegd best hoog. Maar de meiden hadden het in de eerste helft moeilijk tegen de in het roze gestoken meiden uit Giessenburg. Er was een duidelijk overwicht voor SteDoCo, maar om de één of andere reden wilde het de eerste 30 minuten niet zo lukken. Was het omdat er in de avond gevoetbald werd, na een dag vol vermoeienissen op school en thuis, was het de kou of was het de druk vanwege het grote aantal supporters langs de kant? Hoe dan ook, de bal wilde er niet in, totdat letterlijk in de laatste seconde van de eerste helft Lara de 1-0 binnentikte. De scheidsrechter floot meteen af.

Beter

De tweede helft speelde SteDoCo iets beter en het overwicht was nog groter dan in het eerste bedrijf. We kregen een record aantal corners, maar we verzilverden er geeneen van, maar we gingen wel beter voetballen. In de 51e minuut kwam dat overwicht iets beter tot uitdrukking in de score via de voet van Precious die de 2-0 op het bord zette. Drie minuten voor tijd wist Britt er 3-0 van te maken met een prachtige poeier in de kruising. Daarmee was de eindstand bereikt  en konden de meiden gelukkig met vrolijke gezichten het veld af lopen. Vermeldenswaard was verder nog de rentree van Iris, die weer terug is na een blessure.

Aanstaande zaterdag een echte ochtendwedstrijd, namelijk om 08:30 uur in en tegen Sleeuwijk, de nummer 2 van de ranglijst, dus we hopen dat iedereen op tijd wakker en scherp is, tot dan (?).