SteDoCo speelt één helft goed, maar haakt daarna af

3e divisie/Hoofdklasse 2e ronde

5 juni 2018 20:00

A. Bos

Opstelling

Omdat Kevin Patijn wegens een blessure niet kon voetballen, startte Chris Boom in de basis. Hij speelde op zijn “vertrouwde” rechtsbackplaats en Luke Molkenboer verhuisde daardoor naar de linksbackpositie. Verder werd gestart met dezelfde opstelling als tegen Berkum, dus met Remco Buist en Joran Schröder weer als gelegenheidsspitsen. Na de slijtageslag van afgelopen zaterdag in Zwolle was iedereen toch wel benieuwd in hoeverre  de ploeg zich had hersteld. Ik moet zeggen, dat dat alleszins goed oogde, althans in de eerste helft, waarin SteDoCo meerdere kansen kreeg om de score te openen en Capelle blij mocht zijn met de 0-0 ruststand. In de tweede helft zette Capelle aan en maakte de op dat moment verdiende 0-1. Vervolgens moest SteDoCo alle zeilen bijzetten om de score beperkt te houden om zo zaterdag in de return nog enige kans te maken op succes.

SteDoCo begon voortvarend en al in de eerste minuut kreeg Joran Schröder een kans. Zijn schot ging echter over. Vervolgens ontwikkelde zich een evenwichtige partij, waarin SteDoCo de meeste kansen creëerde. Na 20 minuten kopte Remco Buist een voorzet van Joran  Schröder over. Vlak daarna moest keeper Mark Smith alles uit de kast halen om een schot van Sandin Avdic , wat onderweg werd aangeraakt door Wilmer Kousemaker, uit zijn doel te ranselen. SteDoCo drong aan.  Kansen waren er voor Remco (een “frommelbal”, die de keeper  met enig geluk nog net kon pakken) en Joran (kopbal). Echter, het beoogde rendement bleef uit. Na ruim een half uur deed ook Capelle een serieuze poging om de score te openen. Het schot van Jorn van Lunteren werd echter geblokt. Met nog 10 minuten op de (denkbeeldige) klok liet het spitsen duo zich wederom gelden. Een grote kans voor Joran werd verijdeld en in de rebount slaagde ook Remco er niet in om te scoren. Een minuut later kreeg Joran zijn grootste scoringsmogelijkheid, namelijk een kopkans voor open doel, maar de bal ging naast en over. SteDoCo bleef tot aan de rust de bovenliggende partij, maar ondanks nog een serieuze poging van Jordey van Dam brak de pauze met een 0-0 stand aan.

In de tweede helft veranderde er in het begin niet zoveel aan het spelbeeld en kreeg Joran al na enige minuten een kans. Echter, naar mate de wedstrijd vorderde drong Capelle steeds meer aan. Eerst kwam SteDoCo nog goed weg, omdat een goed geplaatste voorzet maar net werd gemist, maar na zo’n 20 minuten in de tweede helft kreeg Bram de Bruin ineens heel veel ruimte en met een prachtig geplaatst afstandschot verschalkte hij Mark Smith: 0-1. Dat betekende een opsteker voor Capelle en een tegenvaller voor SteDoCo, want zichtbaar was, dat het bij de thuisclub niet meer zo lekker liep en het dus  moeilijk zou worden deze achterstand nog te repareren. Er kwamen nog wel kansen van o.a. Joran en Jordey, maar Capelle ging steeds meer een stempel op de wedstrijd drukken en kreeg daarmee ook kansen om de score uit te breiden. Met nog een kwartier te gaan werd Joran Schröder vervangen voor Hakan Tokul. Normaal gesproken is laatst genoemde een speler, die met zijn snelle bewegingen een wedstrijdverloop kan bepalen. Echter, ook hem lukte het niet om de bakens te verzetten. Capelle kreeg, middels een vrije trap vanaf de 16m-lijn, een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. De bal werd echter door de muur geblokt. Aan de andere kant was er een kansje voor Hakan Tokul, die zijn afstandschot op het dak van het doel zag belanden. Inmiddels was Jay-Jay Meierdres vervangen door Gino Boers en kabbelde de wedstrijd, die door zo’n kleine 1000 mensen werd bezocht,  naar het einde.

Conclusie: SteDoCo heeft zich in de eerste helft tekort gedaan door niet te scoren en vond in de tweede helft een sterk spelend Capelle tegenover zich. Overigens is het  aanstaande zaterdag, als SteDoCo om 14.30 in Capelle a/d IJssel te gast zal zijn, zeker nog geen gelopen koers, ondanks de voorsprong van Capelle.