3e divisie/Hoofdklasse 1e ronde

29 mei 2018 20:00

C. Prooi

Opstelling

SteDoCo heeft de eerste nacompetitiewedstrijd, onderdeel van een tweeluik tegen Berkum, “onverdiend” met 1-2 verloren. De thuisploeg was in 80% van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist maar moeilijk tot scoren te komen. Berkum, dat zich in hoofdzaak tot verdedigen beperkte, wist sluw van deze situatie te profiteren en scoorde op momenten, waarop de concentratie van SteDoCo even haperde.

De wedstrijd begon, wegens dreigend onweer, pas om half negen. SteDoCo zette meteen druk naar voren. Al snel waren acties van Jesse Wielinga, Jordey van Dam en de deze wedstrijd weer goed op dreef zijnde Hakan Tokul een gevaar voor keeper Dominic van Hoof. Deze laatste zou in het verloop van de wedstrijd van grote waarde voor de gasten blijken te zijn. Echter, bij een verkeerde pass van Hayri Pinarci bewees ook Berkum gevaarklijk te kunnen zijn. Na een kwartier gaf Remco Buist, na een voorzet op maat van Jay Jay Meierdres, geen goede richting aan zijn kopbal, zodat de bal naast het doel verdween. Ook een goede actie van Kevin Patijn, waarbij hij Hakan Tokul in een scoringspositie bracht, werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Na 20 minuten kwam de eerste kans voor Berkum, waarbij Mark Smith handelend moest optreden. In deze fase werd Berkum tijdelijk wat sterker, maar de kansen voor SteDoCo bleven zich aaneen rijgen. Een terugspeelbal van de gasten gaat langs de keeper, maar ook naast het doel. Een uiterste poging van Jay Jay om de bal alsnog binnen te tikken mislukte. SteDoCo zette meer druk en Berkum moest steeds verder terug. Een scrimmage voor het doel van Berkum leverde kansen voor Jordey van Dam en Remco Buist op, maar uiteindelijk pakt keeper Dominic van Hoof de bal. Zoals zo vaak in een wedstrijd, waarbij één ploeg domineert, gebeurt, gebeurde ook nu: In een onbewaakt moment kon spits Youp de Kok een voorzet vrij inkoppen en dat betekende 0-1. Even moest SteDoCo slikken, wat meteen een gelegenheid voor een vrij doorgang voor Johnsen Bacuna opleverde. Gelukkig voor de thuisclub ketste zijn schot via de kruising over. Een voorzet van Remco Buist, waarna Bryan Jongeneel een uitgelezen kans kreeg om de bal in te koppen, had geen rendement. De daarop volgende poging van Hakan Tokul werd eerst gepareerd door de keeper, maar in de rebount scoorde Remco Buist 1-1.

Na de rust hetzelfde beeld: Een aanvallend SteDoCo en een zich met hand en tand verdedigend Berkum. Al snel kreeg Remco Buist een kans om te scoren. Echter, ook deze keer voorkwam de keeper dat. Ook een voorzet van Jay Jay Meierdres wist Remco niet te verzilveren. Aan de andere kant joeg Johnsen Bacuna, hij was de meest gevaarlijke aanvaller van Berkum, de bal hard over het doel. Na een uur spelen kon keeper van Hoof een hard schot van Hayri Pinarci niet goed onder controle krijgen, waardoor de net ingevallen Joran Schröder een kans kreeg, maar ook deze werd door de keeper onschadelijk gemaakt. SteDoCo ging steeds intentiever aanvallen. Een lob van Jordey van Dam had geen rendement en Joran Schröder zag bij een koppoging de bal tegen de paal belanden, om vervolgens de keeper in de lange hoek te zien redden. Zoals ook al in de eerste helft gebeurde, gebeurde nu weer: Johnsen Bacuna ontsnapte en hij scoorde 1-2. Daarna zette SteDoCo een krampachtige achtervolging in, maar het geloof was  toch enigszins weggeëbt, waardoor Berkum  de laatste 10 minuten met een gerust hart kon uitspelen en een 1-2 overwinning kon meenemen naar Zwolle. Ofdat dat genoeg is om een ronde verder te komen, zal  zaterdag moeten blijken, want, gezien het spelbeeld in deze wedstrijd is SteDoCo zeker niet kansloos!