76'
Bryan Jongeneel (afstandschot)
78'

13 januari 2018 13:00

Afgelopen zaterdag speelde SteDoCo’s vlaggenschip voor het eerst weer een wedstrijd. De tegenstander in dit vriendschappelijke duel was het Huizense Zuidvogels, uitkomend in de hoofdklasse B zaterdag. Met de voor Shelton Martis de van Kozakken Boys gekomen Wesley Pollemans centraal in de achterhoede had SteDoCo in de gehele wedstrijd een behoorlijk veldoverwicht. Het zou daarom zomaar mogelijk zijn geweest, als de wedstrijd met dubbele cijfers zou zijn geëindigd. Echter, in tegenstelling tot het redelijk tot goed verzorgde veldspel, was de afwerking niet effectief genoeg.

SteDoCo begon vanaf het eerste fluitsignaal erg voortvarend, waardoor zich dan ook vele kansen voordeden. Met name Rensy Barradas wist zijn mooie acties niet in doelpunten om te zetten. Alleen een afgeslagen aanval wist de tegenstander niet goed weg te werken, waardoor Rensy ineens vrij voor het doel stond. Zijn schot betekende 1-0. Verder bleef SteDoCo domineren. Na ongeveer een half uur spelen kreeg Zuidvogels een vrije trap op 20 meter van het doel van Mark Smit toegekend. Met een lepe beweging ketste de bal tegen de onderkant van de lat, om vervolgens voor de lijn weer het veld in te stuiteren. Dit was overigens de enige echte kans voor de gasten. Morris van den Brink kreeg net voor de rust nog een goede kans maar zijn schot ging over.

In de tweede helft hetzelfde beeld, met een krampachtig verdedigend Zuidvogels en een vrij in de aanval spelend SteDoCo. Na een mooie aanval over een aantal schijven, was het Roy Weber, die 2-0 aantekende. 10 minuten later was het de ingevallen Joran Schröder, die, na een misverstand in de achterhoede, 3-0 op het scorebord bracht. De wedstrijd was definitief gespeeld en met nog een kwartier op de klok werd het steeds duidelijker, dat de tegenstander was uitgespeeld en kreeg SteDoCo meer en meer vat op het spel. Dit mondde, na een prachtige actie van Rensy Barradas, uit in een doelpunt van de voor open doel staande Jair Balrak: 4-0. Het mooiste doelpunt viel 10 minuten voor het einde: Bryan Jongeneel haalde diagonaal vanaf 20 meter uit. De bal belandde in de verre hoek, buiten bereik van de keeper: 5-0.