SteDoCo wint van Nieuw-Lekkerland (EM-Cup)

Nieuw Lekkerland 1

1 - 3

6 februari 2018 20:00

Op een koud sportpark Excelsior behaalde SteDoCo een 1-3 overwinning. Dat gebeurde in een weinig spectaculaire wedstrijd. SteDoCo, met veel invallers t.o.v. de laatste competitiewedstrijden, speelde een lauwe pot met meestal een vrij laag tempo en Nieuw-Lekkerland was niet bij machte om het de bezoekers echt lastig te maken.

SteDoCo trok vanaf het begin het initiatief naar zich toe en dat mondde uit in een reeks aanvallen. Echter, Nieuw-Lekkerland kon zich redelijk staande houden, mede omdat de gasten voor het vijandelijk doel de scherpte misten. Totdat na een krappe 20 minuten de bal, na de zoveelste voorzet van Bryan Jongeneel, ongelukkig tegen een Nieuw-Lekkerland verdediger kwam en daardoor over de doellijn verdween: 0-1.

Na ruim een half uur wisten de gastheren de eerste echte aanval op te zetten en dat resulteerde meteen in een gevaarlijk schot, wat door Ritchie Steinmann goed werd gepareerd. Vijf minuten voor de rust kon Laurens Barnhoorn ineens vrij doorgaan op Ritchie en dat betekende wel 1-1.

Na de rust, met een drietal wissels bij SteDoCo, hetzelfde spelbeeld en kreeg Jay-Jay Meierdres na 10 minuten, op randje buitenspel, een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Zijn intikker betekende  1-2. Met nog zo’n 25 minuten op de klok profiteerde Morris van den Brink van een misverstand in de vijandelijke achterhoede en dat betekende 1-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar 5 minuten later moest Ritchie toch nog met zijn rechter voet redding brengen om de aansluittreffer te voorkomen. Uiteindelijk won SteDoCo ook haar 2e wedstrijd om de EM Cup en komt zij in de beker met de 32 overgebleven clubs. Op vrijdag 9 februari zal worden geloot voor de knockoutfase.