Spartaan '20 1

24 oktober 2017 20:15

Onbekend

Opstelling

Afgelopen dinsdagavond werd een oefenpartij tegen de Rotterdamse zondag eersteklasser Spartaan ‘20 gespeeld. SteDoCo begon de wedstrijd met in hoofdzaak spelers, die de laatste weken niet waren geselecteerd, of fungeerden als bankzitter. Na enig aftasten was het na een kleine 10 minuten Hakan Tokul, die met een mooie actie Jesse Wielinga in stelling bracht, waarna laatst genoemde 1-0 op het scorebord schoot. Ook de tegenstander liet zich niet onberoerd en een afstandschot dwong Ritchie Steinmann tot een (optisch) spectaculaire redding. Vervolgens speelde de wedstrijd zich in hoofdzaak op het middenveld af, waarbij met name SteDoCo zich af en toe voor het doel van de tegenstander liet zien. Zo was er een actie van Jesse Wielinga, maar de kans, die daaruit voortvloeide, werd niet door Jay-Jay Meierdres benut. Bovendien was er een actie jegens Hakan (hij werd binnen de 16 gehaakt), waarvoor de scheidsrechter zomaar een penalty had kunnen geven. Zo kwam de rust met een 1-0 voorsprong voor SteDoCo.

Na de rust aan beide zijden enige wissels. Waarschijnlijk heeft het hier niet aan gelegen, maar in de tweede helft werd het spel grimmiger, wat voor beide ploegen een aantal gele kaarten opleverde. Een kans voor Morris van den Brink strandde bij de keeper en een afstandschot van Sercan Kurdal gaf  verwarring bij de tegenstander, maar Jay-Jay Meierdres kon hier niet van profiteren. Bij een snelle actie van invaller Rensey Barradas werd deze net buiten de 16 gevloerd, wat een ideale situatie voor invaller en vrije trappen-specialist Jordey van Dam opleverde. Echter, ook deze poging strandde. Zo kabbelde de wedstrijd naar het eindsignaal en stevende de thuisclub af op een nipte overwinning. Echter, onze gasten konden daar geen genoegen mee nemen, getuige het feit, dat hun coach de achterhoede  sommeerde 1:1 te gaan spelen. Een prachtig gebaar voor een vriendschappelijke wedstrijd en eerlijk gezegd, ik gunde hen daarom deze gelijkmaker! Zo ver kwam het echter niet want, ondanks een slotoffensief van Spartaan ‘20 bleef de stand op 1-0 steken.