Groep 1 15

14 november 2017 20:00

Onbekend

Opstelling SteDoCo 1

Op deze doordeweekse dag bekerde SteDoCo tegen eersteklasser GJS. Twee streekclubs, die elkaar al vele jaren kennen. Daarom leek het op voorhand een leuke affiche. Echter, dat leuke bleek alleen voor GJS weggelegd te zijn, want vanaf het begin streden zij voor elke meter, waarmee zij hun eigen supporters danig amuseerden. SteDoCo daarentegen kon, door traag te spelen en niet adequaat in te grijpen, daar maar weinig tegenover zetten. Zo kon het na zo’n 20 minuten gebeuren, dat, vanwege een misser in de achterhoede, de thuisploeg via Quincy Bartens op een 1-0 voorsprong kwam. SteDoCo probeerde de bakens wel te verzetten, maar slaagde daar niet in. Zo kwam de rust met een verdiende 1-0 voorsprong voor het veel feller spelende GJS.

Direct na de rust werd Jair Balrak vervangen door Morris van den Brink. SteDoCo speelde wel wat beter, maar het zat de ploeg ook niet mee. Kansen voor  Morris van den Brink, Joran Schröder, Bryan Jongeneel en Jay-Jay Meierdres werden niet verzilverd, waarbij gezegd moet worden, dat keeper Lorenzo Agnoli in goede vorm stak en zijn ploeg regelmatig redde. Met nog 20 minuten op de klok kreeg Quincy Bartens de 2-0 op een presenteerblaadje aangeboden en had zo de wedstrijd kunnen beslissen. Echter, hij miste oog in oog met Ritchie Steinmann. Vijf minuten later maakte Jesse Wielinga dan toch de gelijkmaker. Maar verder dan die ene goal kwam SteDoCo niet, ondanks de vele mogelijkheden, die er zich nog voordeden. In de loop van de tweede helft zijn Hayri Pinarci en Luke Molkenboer vervangen door Jordey van Dam en Kevin Patijn.

Volgens het reglement moesten er vervolgens penalty’s worden genomen. Van de vijf werden er door beide ploegen 4 verzilverd, wat inhield, dat er een om- en om serie werd ingezet. De derde van deze serie werd door GJS wel- en door SteDoCo niet verzilverd. Dat betekende winst voor GJS.