6 - 0

SV Meerkerk 1

3 oktober 2017 20:15

Opstelling

In het kader van de EM-cup werden afgelopen dinsdag de eerste wedstrijden in de poule fase gespeeld. SteDoCo ontmoette in een thuiswedstrijd 2e klasser SV Meerkerk.

Al snel werd duidelijk dat de tegenstander naar Hoornaar was gekomen om in deze wedstrijd de “schade” zo beperkt mogelijk te houden, want het was nagenoeg alleen de thuisclub, die aanviel. Het wachten was dan ook op de openingstreffer van SteDoCo. Die kwam na een kleine 10 minuten. Bij een zuiver genomen vrije trap van Rensey Barradas werd de volkomen vrij staande Remco Buist bereikt en deze kon met het hoofd 1-0 aantekenen. Meerkerk kreeg daarna iets meer grip op het spel maar, afgezien wat speldenprikjes, die konden ontstaan door slordig balverlies van SteDoCo, verder kwamen de gasten niet. Na bijna een half uur spelen was een mooie pass door het midden van, in deze wedstrijd centrumverdediger spelende, Bryan Jongeneel de aanleiding tot de 2-0 van Rensey Barradas. Na nog een kans voor open doel voor Giovano Godeken,  eindigend in een schot, dat naast ging, floot de scheidsrechter voor de rust.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Nadat Remco Buist bij een schot de lat toucheerde, was het de voor Hakan Tokul ingevallen Jay-Jay Meierdres, die 3-0 intikte. Dit, na een goede actie van Jesse Wielinga. Ook keeper Ritchie Steinmann moest nog even alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Een mooie kopbal naar de hoek werd door hem onschadelijk gemaakt. Met nog een kleine 10 minuten op de klok werd de doelpuntenproductie opgevoerd, te beginnen bij Joran Schröder. Met een prachtige lob over de keeper bracht hij de stand op 4-0. Daarna waren het Morris van den Brink en Jay-Jay Meierdres die resp. 5-0 en 6-0 wisten te scoren. Deze laatste doelpunten waren beide intikkers, gescoord uit een rebound.