... (schot)
30'

F-pupillen, F2, Groep 5 1

28 maart 2016 12:00

Afgelopen (paas)maandag speelde SteDoCo F2 in Dordrecht een wedstrijd om de KNVB beker. De tegenstander was SSW F1. Een wedstrijd spelen tegen sommige ploegen in Dordrecht betekent nogaleens enig spektakel, zo ook deze keer.

Echter, onze jongens en meisje lieten zich bepaald niet ondersneeuwen.

In deze wedstrijd waren Demi, Janco, Jesse, Peter, Aron, Julia, Hugo, Daan en Thimo onze helden.

SteDoCo begon erg voortvarend en al na 2 minuten spelen bracht Thimo met een prachtig schot de 0-1 op het denkbeeldige scorebord. Al snel werd duidelijk, dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden, want de SSW-jongens bleken gewend te zijn om de duels erg fel aan te gaan. Niet, dat dat erg is, in tegendeel, het is best wel leerzaam om hier eens mee te maken te krijgen. De wedstrijd ging redelijk gelijkop, maar SSW ging, naar mate de rust naderde, steeds meer druk zetten, wat uiteindelijk in de 17e minuut resulteerde in de gelijkmaker : 1-1. Net voor rust kreeg Aron nog een uitgelezen kans om een doelpunt te maken, maar zijn schot ging net naast.

Na de limonade een zelfde beeld, met aan beide kanten kansen. Al snel zag Thimo zijn schot naast gaan. Een prachtige combinatie tussen Julia, Thimo en Aron strandde op de, in de tweede helft goed op dreef zijnde SSW-keeper. Ook een goed schot van Hugo werd door hem gekeerd. Aan de andere kant was de tegenstander wel effectief genoeg om met een prachtig schot, waarbij zelfs een goede keeper als Demi kansloos was, de 2-1 aan te tekenen. Met nog 10 minuten op de klok ging SteDoCo op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook, althans, dat dacht iedereen, inclusief de scheidsrechter. Jesse ondernam in de 32e minuut een oogstrelende solo en scoorde schuin voor het doel de 2-2. Echter, op aangeven van enkele SSW-kinderen zou de bal door een gat in het zijnet het doel zijn ingerold. De scheidsrechter nam dit protest over en keurde het doelpunt af, tot grote teleurstelling van onze jongens en meisje en het talrijk aanwezige SteDoCo-publiek. De SteDoCo-leiding probeerde de scheidsrechter nog duidelijk te maken dat het gat in het zijnet veel lager zat, dan de hoogte, waarmee de bal werd ingeschoten. Bovendien, en dat was nog het allerbelangrijkste, verklaarde Jesse met een eerlijke uitstraling in zijn ogen, dat hij de bal echt in het doel had geschoten.  Hierna gooide SteDoCo alles op de aanval en werd er heel veel druk op de tegenstander gezet. Schoten van Thimo, Aron, Janco, Julia, Hugo, Jesse, en Daan werden of geblokt, of gingen naast. Peter was de enig overgebleven verdediger, wat natuurlijk ook een risico inhield. Echter, ook keeper Demi stond zijn mannetje.

Na het laatste fluitsignaal waren de meeste kinderen, maar ook sommige ouders, best wel enigszins aangeslagen. Het afkeuren van het mooie doelpunt van Jesse voelde als onrecht en daar kunnen wij Alblasserwaarders niet zo goed mee omgaan.

Jongens en meisje, prachtige wedstrijd gespeeld, we hebben genoten van jullie. Voor ons zijn jullie de morele winnaar !