SteDoCo F2 wint overtuigend en laat zich tot voorjaarskampioen kronen - SteDoCo

SteDoCo F2 wint overtuigend en laat zich tot voorjaarskampioen kronen

SteDoCo F2 wint overtuigend en laat zich tot voorjaarskampioen kronen

HSSC'61 F2

0 - 5

SteDoCo JO8-1

... (e.d.)
8'
Thimo Klein (schot)
11'
29'
... (e.d.)
30'
Niels Krijgsman (afstandschot)
35'
Thimo Klein (schot)

Competitie

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 3.17

Datum

9 april 2016 9:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag reisde SteDoCo F2 naar Hei en Boeicop om daar tegen HSSC’61 F2 haar 8e competitiewedstrijd te spelen. Bij winst tegen deze nummer 2 van de ranglijst zou het voorjaarskampioenschap een feit zijn. De thuiswedstrijd werd tegen die club met maar liefst 7-0 gewonnen. Echter, het was wel één van de betere ploegen en met Julia niet in de gelederen leek het nog een zware klus te worden. Echter, met Janco als gastspeler in de achterste linie werd dit varkentje achteraf toch nog wel gemakkelijk gewassen.

De volgende spelers werden door coach Ton voor deze belangrijke wedstrijd geselecteerd: Demi, Janco, Peter, Aron, Niels, Valentino, Jesse, Daan en Thimo.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was het duidelijk, dat SteDoCo er op gebrand was om het kampioenschap binnen te halen. Maar ook bleek al snel, dat de tegenstander zich niet zomaar gewonnen zou geven. Zo onstond een leuk potje voetbal, waarbij SteDoCo toch wel de toon aangaf. In de 8e minuut werd de bal uit een door Thimo genomen corner door Niels zuiver teruggeplaatst op diezelfde Thimo, die vervolgens uit een bijna onmogelijke hoek de bal hoog in de touwen joeg : 0-1.

Dit ‘bevrijdende’ doelpunt werd door de spelers en het talrijk aanwezige SteDoCo plubliek met een groot enthousiasme ontvangen. Niet lang daarna ondernam Daan een prachtige solo, die hij subliem afrondde met een doelpunt : 0-2

Hierna ontpopte de keeper van de thuisclub zich als een goede sluitpost, want een aantal doelrijpe kansen werden door hem teniet gedaan. Echter, gezegd moet worden, dat hij geluk had, toen Daan voor open doel miste.

Na de limonade bleek Daan geblesserd te zijn uitgevallen. In de 4e minuut had SteDoCo het geluk, dat Demi bij een doorbraak van de tegenstander keurig met de voet redde en zo de aansluittreffer voorkwam. Vervolgens werd SteDoCo steeds sterker en HSSC’61 moest alle zeilen bijzetten om SteDoCo van zich af te houden. Eerst schoot Peter net naast en vervolgens werkte de thuisploeg, uit een goed genomen corner van Niels, de bal zelf over de doellijn : 0-3. Overigens gebeurde dit na goed hinderen van Peter. De wedstrijd was gelopen. De thuisploeg gaf zich gewonnen en SteDoCo kreeg daardoor steeds meer ruimte. De keeper kreeg een afstandsschot van Niels niet helemaal onder contrôle en daardoor verdween de bal in het doel : 0-4.

Halverwege de tweede helft werd Demi nog even op de proef gesteld. Echter, door de bal fraai uit de hoek te halen voorkwam hij een tegentreffer. Dit was meteen het laatste wapenfeit van HSSC’61, want daarna was SteDoCo oppermachtig en konden zij op zoek gaan naar een nog hogere score.

De middenvelders Valentino, Peter, Jesse en Niels gingen steeds beter spelen en als er een keer een bal doorkwam, stonden daar altijd nog de stoere verdedigers Janco en Aron, met als sluitpost Demi. Hierdoor kreeg Thimo als enige vooruitgeschoven post steeds meer vrijheid. Eerst ontfutselde hij de keeper de bal, maar zijn schot belandde daarna op de paal. Uit een goede actie van de dominant spelende Niels kwam een ‘voorzet op maat’ bij de meegelopen Thimo terecht, die vervolgens 0-5 liet noteren.

De sterk spelende Jesse had nog een kans om te scoren, maar zijn schot ging voorlangs.

Na het laatste fluitsignaal was er grote vreugde in het SteDoCo kamp vanwege het behaalde kampioenschap. Na in het najaar kampioen in de vierde klasse te zijn geworden, werd deze prestatie nu ook in de derde klasse neergezet.

Spelers en coaches / trainers Ton, Ron en Mark, van harte gefeliciteerd !

 

Koos Klein (opa van Thimo en Janco)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!