38'
Thimo Klein (intikker)

F-pupillen zaterdag, F2, 4e klasse 4.24

21 november 2015 9:45

SteDoCo F2 begon aan de wedstrijd met de wetenschap, dat het als koploper met 21 punten uit 7 wedstrijden nog 1 punt nodig had om kampioen te worden. In de stromende regen en bittere kou werd dit meer dan waar gemaakt. Ondanks een in supervorm zijnde Sliedrecht-keeper en 2 handenvol gemiste kansen, werd het toch nog een duidelijke en dik verdiende overwinning voor onze boys en girl.

SteDoCo startte zonder Niels (ziek) en Gijs en trok meteen het spel naar zich toe. Aanval op aanval rolden op het Sliedrecht-doel af. Julia, Daan, Valentino en vooral Thimo vuurden keer op keer hun schoten af op de Sliedrecht- keeper. Deze heerste echter in zijn doel en had ook nog het geluk, dat 2 keer de paal werd geraakt. Aan de andere kant had keeper Thijs nauwelijks iets te doen. Net voor rust ondernam Thimo een prachtige solo, gevolgd door een doeltreffend schot: 0-1 Hiermee kwam de rust en konden de kletsnatte kinderen zich even warmen.

Na de rust een wat evenwichtiger beeld, want Sliedrecht kwam iets meer in de aanval en werd een paar keer gevaarlijk. Jesse en Peter verdedigden echter goed en ook de anderen kwamen regelmatig helpen. Alleen Thimo was constant de vooruitgeschoven spits. Halverwege de tweede helft was er ineens een goede aanval van Sliedrecht, waar onze verdedigers en ook Thijs geen grip op konden krijgen, zodat hun spits onhoudbaar 1-1 kon aantekenen. Dat was even schrikken. Maar, geen nood, want de eerstvolgende aanval zorgde een goede actie van Julia er voor, dat Thimo in stelling werd gebracht en dat betekende 1-2. Op het middenveld zorgden Aron, Julia, Valentino en Daan er daarna voor, dat de tegenstander niet kon uitbreken. Eén keer mislukte dat, maar toen pakte Jesse knap de bal af. Als klap op de vuurpijl kreeg het ruim aanwezige publiek nog een knap staaltje voetbaltechniek te zien. Thimo passeerde namelijk met veel lichaamsbewegingen drie verdedigers en de keeper, om vervolgens de bal in het lege doel te tikken : 1-3.

Hiermee kwam er een einde aan een leuke wedstrijd, waarin SteDoCo overheerste en verdiend won. Bovendien werd (2 wedstrijden voor het einde van de competitie) met 24 punten uit 8 wedstrijden het herfstkampioenschap binnengehaald. Gefeliciteerd jongens en meisje!

Ook een felicitatie aan het adres van Ton Klein (trainer/leider), Mark de Groot (trainer) en Ron Krijgsman (trainer/leider).

Achterste rij: Mark de Groot en Ton Klein
Middelste rij: Daan, Peter, Jesse en Valentino
Voorste rij: Julia, Thimo, Aron en Thijs
Op de foto ontbreken: Ron Krijgsman, Niels en Gijs

Koos Klein (opa van Thimo)

Een week later, na de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Groot-Ammers F3 is een foto van het complete team, dus inclusief Niels, Gijs en trainer/leider Ron gemaakt: