SteDoCo wint in Veghel - SteDoCo

SteDoCo wint in Veghel

SteDoCo wint in Veghel

Blauw Geel'38/JUMBO (zon)

1 - 4

SteDoCo 1

7'
Akram Salhi (vrije trap)
24'
Koreniuk (volley)
46'
71'
Assist: Sjaak Kuyper
75'
Van der Zanden
76'
Murt
Koreniuk
76'
Nasser
Van Dijk
83'
Coskun

Competitie

3e divisie B

Datum

23 september 2023 18:00

Scheidsrechter

D.H. de Vries

Accommodatie

Sportpark Prins W. Alexander
Prins Willem Alexander Sportpark 24
5461XL
VEGHEL
tel. 0413-365704

Opstelling SteDoCo 1

De 2e avondwedstrijd van het seizoen was deze keer in Veghel. Om 18:00 uur werd er afgetrapt tegen Blauw Geel ’38. De wedstrijd werd begonnen met vrijwel dezelfde opstelling als de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Barendrecht. Alleen speelde deze wedstrijd Arwin van Soest in plaats van Danny van Haaren. Bij Blauw Geel stond oude bekende Jordy Zielschot onder de lat. Jordy speelde in het seizoen 2019/2020 nog aan de Groeneweg.

 

Snelle voorsprong

SteDoCo begon zeer fel aan de wedstrijd. Er werd voor iedere bal gestreden en dat had al snel resultaat. In de 7e minuut ging Arwin van Soest goed achter een afgeslagen bal aan. Hierbij werd er een overtreding op Arwin gemaakt op een meter of 20 van het doel. Akram Salhi ging achter de bal staan en schoot de bal prachtig in de rechterbovenhoek. Hierdoor komt de stand op 1-0  

 

SteDoCo fel

SteDoCo bleef fel spelen. Iedere bal werd aangevallen en vaak werd het duel gewonnen of was de tweede bal weer voor SteDoCo. Hierdoor was er veel balbezit en werden er prima aanvallen opgezet. In de 23e minuut werd een bal door Blauw Geel wat ongelukkig opzij gespeeld, hierdoor kwam de bal opeens in een vrije ruimte. Arwin van Soest ging weer vol voor de bal en dat had resultaat. Hij was eerder bij de bal dan de verdedigers van Blauw Geel en omspeelde prima de keeper en schoot simpel de 0-2 binnen. Vlak na het doelpunt was er nog een enorme kans voor Sjaak Kuyper. Er werd een bal diep gespeeld waar Kuyper achter aan ging en het leek dat hij een op een met de keeper kwam. Helaas kon een verdediger van Blauw Geel net ingrijpen. Zo bleef de stand bij de rust 0-2.

 

Blauw Geel begint goed

Aan het begin van de tweede helft tapte Blauw Geel uit een ander vaatje. Ze begonnen erg fel en na ongeveer 40 seconden kreeg Van der Zanden de bal op links en gaf deze voor op Koreniuk. Die schoot met een soort halve volley de bal in het doel en zo was de stand opeens 1-2. Blauw Geel zette nog even aan, maar tot grote kansen leidde dat niet. Langzamerhand kreeg SteDoCo weer de overhand en kregen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft.

 

Wissels hebben direct effect

In de 69e minuut wisselde trainer Rick Adjei 3 spelers, Rodny Lopes Cabral, Joran Schröder en Akram Salhi werden vervangen door Rick Mulder, Tibeau van Leerdam en Danny van Haaren. Dit had al snel resultaat, want in de 71e minuut scoorde Danny van Haaren een prachtig doelpunt. Nizar Mekkaoui kreeg de bal aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam via een kluts bij Sjaak Kuyper. Kuyper gaf de bal mee aan Van Haaren en die dribbelde naar de rechterkant van het strafschopgebied. Daar kapte hij nog een verdediger van Blauw Geel uit en schoot met zijn rechtervoet de bal prachtig over keeper Zielschot in de linkerhoek van het doel.

 

Wedstrijd prima uitgespeeld

Na de 1-3 was de wedstrijd wel gespeeld, maar SteDoCo bleef de aanval zoeken. Vooral Nizar Mekkaoui kreeg aan de linkerkant veel ruimte. Met zijn snelheid lukte het regelmatig om de achterlijn te halen en daarna de bal prima voor te zetten of zelf op doel te schieten. Dit leverde helaas geen doelpunt op. In 75e minuut was het juist een aanval over de rechterkant die wel effect had. Van Soest werd diep gestuurd, die speelde de bal op Van Haaren. Die koos er voor om niet zelf te schieten, maar de bal door te spelen naar de aan de linkerkant van het strafschopgebied staande Nizar Mekkaoui. Die controleerde de bal, draaide naar binnen en schoot de bal in de rechterhoek binnen. Zo kwam de stand op 1-4.

 

Stijging ranglijst

In de laatste minuten werden er geen doelpunten meer gescoord en zodoende winnen we de wedstrijd met 1-4. We kunnen concluderen dat het een prima wedstrijd was, met 4 doelpunten van 4 verschillende spelers. Er werd goed kort op de bal gespeeld, waardoor snel de bal weer werd veroverd. Door dit resultaat en de resultaten van de andere gespeelde wedstrijden stijgen we naar de 3e plaats op de ranglijst. Zaterdag 30 september staat om 14:30 uur de wedstrijd tegen OJC Rosmalen op het programma. Hopelijk tot volgende week of een andere wedstrijd langs de lijn.

MJP

DSC_7942.JPG


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!