4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Het bekeravontuur is al voorbij voordat het goed en wel begonnen is. Tegen laagvlieger vv Dongen, nummer laatst in de Derde divisie zondag werd met 1-2 verloren en dat was niet het enige minpuntje van de avond.

Prachtig

De avond begon zo prachtig. Het was een ideale voetbalavond, windstil, lekker fris, het sportpark stroomde vol met toeschouwers. We hadden er allemaal zin in. Ten opzichte van afgelopen zaterdag waren er 2 wijzigingen aangebracht. Redouan El Hankouri en Everon Pisas stonden in de basis ten koste van Joran Schröder en Elvio van Overbeek. Met 2 kansen in de eerste tien minuten begon SteDoCo goed, maar toen kwam de klad er in. Steven Edwards ontving de gele kaart voor een overtreding en de vrije trap leverde meteen de 0-1 op voor vv Dongen. Theo Martens schoot ‘m netjes langs de muur en Maarten de Fockert. SteDoCo mocht de bal hebben, maar creëerde niet heel veel. Na een half uur kreeg vv Dongen een corner en uit die corner werd het zowaar 0-2. Jeffrey van Nuland schoot de bal pardoes in eigen doel.

Niet lekker

Het liep niet lekker bij SteDoCo, hier en daar groeide de frustratie, met name op de scheidsrechter. Rick Adjei roerde zich prominent langs de lijn en na weer commentaar op de leidsman kreeg de trainer vlak voor rust de gele kaart. Toen de scheids het rustsignaal liet klinken ging Adjei naar het arbitrale trio op het veld om uitleg te vragen. Uitleg kreeg hij misschien wel, maar ook de rode kaart. Dit was geen slimme actie.

Gouden wissel

In de rust bleef Steven Edwards in de kleedkamer achter en mocht Simon van Zeelst zijn eerste minuten maken dit seizoen. Het bleek een gouden wissel, want Simon scoorde net na rust de 1-2. Er kwam weer geloof in de ploeg, maar dat kreeg 5 minuten later een lelijke knauw, want Jeffrey van Nuland mocht na een overtreding met een tweede gele kaart vertrekken. Met 10 man werden de mouwen  opgestroopt en geprobeerd de verdediging van de Brabanders te slechten. Mitchell de Zwart en Yannick Cortie kwamen er in en een kwartier voor tijd werd Joran Schröder nog ingebracht. Het zat SteDoCo ook niet helemaal mee met ballen op de lat en paal. We waren dichtbij de gelijkmaker, maar Dongen hield stand en we kregen het niet voor elkaar om er een verlenging uit te slepen.

Helaas komt er geen volgende ronde voor SteDoCo. Zaterdag wacht wel de volgende competitiewedstrijd. Sparta Nijkerk is de tegenstander. Zij verloren woensdag ook hun bekerwedstrijd, 1-0 tegen GVVV. Er wordt om 15:00 uur afgetrapt in Nijkerk.