4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Na het doordeweekse verlies tegen Hoek was SteDoCo er op gebrand om deze zaterdag 3 punten binnen te halen, in ieder geval 1. Die ene punt leek lange tijd te gaan lukken, totdat 2 minuten voor het eindsignaal GVVV toch nog wist te scoren. Jammer genoeg ging hier geblunder in de achterhoede aan vooraf. Jammer, omdat die fouten aanwijsbaar zijn en daarmee voorbij wordt gelopen aan de mogelijkheden die sommige spelers tijdens de wedstrijd kregen om voor SteDoCo de score te openen.

Evenwicht

Beide ploegen hadden voor de wedstrijd zicht op een riante plaats in de (sub)top, want met 7 punten werden de 4e – en 5e plaats ingenomen. SteDoCo ging voortvarend van start en reeds na 6 minuten diende zich de eerste kans aan. Echter, de bal werd achter spits Junior Ebobo geplaatst, zodat deze onbereikbaar was voor de spits Ook een goed schot van Sjaak Kuyper had geen rendement, keeper Ruben van Kouwen redde goed. Verder hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en gebeurde er niet veel. Pas op het half uur veerde het publiek op voor een kans voor Junior. De bal ging schuin voor het doel langs en de keeper kon deze nog net tot corner tikken. Uit deze hoekschop kopte Joran over. Ook GVVV liet zich even gelden. Een laag schot van de net ingevallen Justin Spies zette keeper Maarten de Fockert aan het werk. Na een kans voor Joran en een gevaarlijke aanval voor de gasten brak de rust aan met een 0-0 stand.

Copie

De  2e helft begon in grote lijnen als een copie van de 1e helft. Ook hierin was het SteDoCo dat de eerste kans creëerde. Door en goede actie van Jesse Wielinga kreeg Joran een opgelegde kans, maar het leverde alleen een corner op. Met nog een half uur te gaan was het GVVV dat iets meer overwicht afdwong. Dat wilde niet zeggen dat SteDoCo achter bleef, want snel achter elkaar schoot Junior Ebobo tegen de keeper aan, ging een laag schot van Sjaak Kuyper net naast en trof een kopbal van Steven Edwards geen doel.  Aan de andere kant moest Maarten de Fockert gestrekt naar de hoek om een lage inzet te keren.

Fataal

Zo leek de wedstrijd te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Echter, bij een niet direct gevaarlijk lijkende aanval van de gasten werd er door SteDoCo kinderlijk misgetast, waardoor Genrich Sillé vanuit een kansrijke positie kon scoren en dat ook deed: 0-1. Met nog 2 minuten op de klok trok SteDoCo nog wel ten aanval, maar dat mocht niet meer baten. Zo incasseerde de thuisploeg de tweede achtereenvolgende nederlaag.

Het is nu zaak om in de eerstvolgende wedstrijd orde op zaken stellen. Dat kan al aanstaande zaterdag. Dan wordt namelijk thuis tegen het Sassenheimse Ter Leede gespeeld, aanvang 14.30. Tot dan

Koos Klein

De wedstrijdsponsor was deze zaterdag Looijen Schilderwerken en Bouwonderhoud uit Vuren: