2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo heeft afgelopen zaterdag tegen Barendrecht de goede start van het seizoen gecontinueerd. In en tegen Barendrecht werd tweemaal teruggeknokt van een achterstand. Na ruim 90 minuten speeltijd nam SteDoCo de meer dan verdiende drie punten mee naar Hoornaar. Voor de voetballiefhebber was het een uitstekende wedstrijd met twee voetballende ploegen, met veel en ook nog eens met mooie doelpunten. Uiteindelijk stond de eindstand van 2-4 op het scorebord. Voor SteDoCo betekent dit 7 punten uit drie wedstrijden en een derde plaats op de ranglijst. Een prima start van het seizoen.

Zaterdag stonden er dus twee voetballende ploegen tegenover elkaar. SteDoCo combineerde er lustig oplos terwijl ook Barendrecht steeds zocht naar de voetballende oplossing. Zeker de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Beide ploegen gingen op de aanval en zette vroeg druk op elkaars verdediging. Het was dan ook wachten op een doelpunt. Joey Jongman kreeg een terecht gegeven vrije trap op een meter of twintig van het doel. De rechtspoot mikte in de uiterste rechter hoek raak, 1-0.

Het was SteDoCo die de wedstrijd vervolgens langzaam naar zich toetrok. Met regelmaat werden de flanken aangespeeld en het was de sterk spelende Elvio van Overbeek die met een heerlijke voorzet de voor zijn man komende Junior Ebobo vond. Een uitstekende kopbal van de lange spits, 1-1 in de 26e minuut. 9 minuten later stond de 2-1 op het scorebord, via Danny Monster kwam de bal bij Niels Vorthoren die de 2-1 voor Barendrecht binnen schoot. SteDoCo moest derhalve weer vol aan de bak, De voorsprong van Barendrecht werd echter weer snel rechtgezet. Uit een voorzet van Sjaak Kuyper kopte aanvoerder Joran Schröder kopte de 2-2 prachtig achter doelman Bradly van der Meer.

De supporters van beide ploegen gingen er nogmaal goed voor zitten. Het spel golfde op en neer. Barendrecht was via Robbert Olijfveld nog het meest dicht bij de 3-2 maar het was Maarten de Fockert die uitstekend redding bracht. Met een tussenstand van 2-2 werden de kleedkamers opgezocht.

SteDoCo kwam na de thee scherp uit de kleedkamer. SteDoCo pakte voor het eerst deze middag de voorsprong. De bewegelijke Sjaak Kuyper pakte zijn doelpunt mee nadat hij eerder bij de 2-2 de voorzet had gegeven. De rollen waren nu omgedraaid, Barendrecht kon in de achtervolging en dat leverde verschillende mogelijkheden op. Zo ramde Gilmaro van de Werp van afstand de bal op doel maar het was De Fockert die bekwaam redde. Robbert Olijfveld nam daarna de bal in één keer uit en schoot de 3-3 binnen. De assistent-scheidrechter stond echter gedecideerd met de vlag omhoog, buitenspel!

Trainer Van Steensel bracht voor Barendrecht drie verse krachten: Jesper van den Bosch, Bradley el Idrissi en Romano van der Stoep. Echter zonder succes. Het was daarbij opvallend dat de spelers van Barendrecht er conditioneel wat meer door zaten. De spelers van SteDoCo zette daarentegen nog een keer aan, zeker toen ook Rick Adjei met Milad Intezar, Everon Pisas en Jurian Hobbel drie fitte spelers inbracht. Het was dan ook Everon Pisas die vlak voor tijd de 2-4 maakte. Uit een prima assist van Jurian Hobbel. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en blies de goed leidende scheidrechter Remco Schul voor het einde van deze zeer vermakelijke wedstrijd.

Op voorhand werd er in de media gesproken over een heuse topper. Na twee wedstrijden te hebben gespeeld vond ik dat wat voorbarig. Maar niettemin, SteDoCo heeft een prima start van het seizoen, met attractief en aanvallend voetbal. Komende woensdagavond kan hier een vervolg aan worden gegeven. Dan komt HSV Hoek naar Hoornaar, aanvang 20.00 uur.