4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Onder de eerste winterse omstandigheden van het jaar boekte SteDoCo afgelopen zaterdag een nuttige overwinning op RKAV Volendam. Aan de Groeneweg stond er na 97(!) minuten een eindstand van 2-1 op het scorebord. Over de gehele wedstrijd zeker geen onverdiende overwinning. Volendam had het betere van het spel maar uiteindelijk gaat het om de punten en die bleven in Hoornaar. Een overwinning die nodig was. Tot het einde bleef het spannend vooral omdat SteDoCo met name halverwege de tweede helft niet tot een derde doelpunt kwam. Op deze overwinning was uiteindelijk niets af te dingen.

Trainer Rick Adjei had in de basiself een plaats ingeruimd voor Junior Ebobo. Op de flanken stonden Redouan el Hankouri en Elvio van Overbeek. Milad Intezar startte vanaf het middenveld en achter stonden vier spelers opgesteld waaronder Jeffrey van Nuland en Jurian Hobbel.

Zoals gesteld had RKAV Volendam het betere van het spel, zoals je van ploegen uit Volendam mag verwachten. Lopende mensen en technisch goed verzorgd. Zet daar tegenover dat SteDoCo zich bewust liet inzakken zodat de lopende spelers van Volendam opgevangen konden worden. Zo tekende de eerste helft zich een wedstrijd af waar Volendam technisch voetbal liet zien maar SteDoCo dodelijk was, zowel verdedigend als aanvallend. In aanvallende zin liet Junior Ebobo zich in de 22e minuut gelden. De aanvaller speelde zich uitstekende vrij en krulde met zijn linker been de bal prachtig in de linker bovenhoek. De keeper van Volendam stond er bij en keek er naar. Een dodelijk effectief SteDoCo op een 1-0 voorsprong. De stand stond net op het scorebord als Elvio van Overbeek de 2-0 binnen kopt. Een prima actie van aanvoerder Joran Schröoder die vanaf de rechter achterlijn de bal panklaar op het hoofd van de volledig vrijstaande Overbeek legt. Elvio kopt de bal geplaatst binnen. Met deze stand wordt door de spelers en het arbitrale trio de kleedkamer opgezocht. De supporters zoeken de warmte van de kantine op.

De tweede helft laat hetzelfde beeld zien. Volendam verzorgd aan de bal, SteDoCo gevaarlijk in de counter en verdedigend degelijk. Zelden wordt er een kans weggegeven. Daar staat tegenover dat er aanvallend verschillende mogelijkheden niet worden benut omdat de eindpass net niet goed genoeg is voor een derde doelpunt. Hierdoor blijft het een wedstrijd. Het is uiteindelijk keeper Maarten de Fockert die bij een uitrap buiten de zestien komt waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelt om voor een vrije trap te fluiten. Een ingestudeerde vrije trap wordt in de 72e minuut door Volendam uitstekend binnen geschoten. Twee keer een overstap en nummer drie schiet de bal feiloos in de rechter benedenhoek. Mooie goal, Maarten de Fockert kansloos.

De wedstrijd golft vervolgens op en neer, met voor beide doelen hachelijke momenten die niet in een doelpunt worden omgezet. Daar komt nog bij dat de scheidrechter het nodig vindt om zo’n 7 minuten bij te trekken! De stand op het scorebord verandert echter niet meer. SteDoCo boekt een nuttige en uiteindelijk ook terechte overwinning en stijgt naar de vierde plaats op de ranglijst. Op 3 punten van koploper GVVV.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen vv Staphorst op het programma. Staphorst nam afgelopen zaterdag de punten mee uit Hoek en staat op de 13e plaats. Vanachter de laptop wordt SteDoCo alvast veel succes gewenst.