SteDoCo 1 - Barendrecht

SteDoCo 1 - Barendrecht

Zaterdag speelt SteDoCo de eerste competitiethuiswedstrijd van 2023. BVV Barendrecht komt op bezoek en bezet op dit moment de 4e plaats. SteDoCo staat één plaats hoger met 1 punt meer. De wedstrijd mag je dus gerust een topper noemen.

Omhoog

Die 5e plaats heeft Barendrecht bereikt met 10 overwinningen, 4 gelijkespelen en 5 nederlagen. De laatste nederlaag was een flinke, namelijk 4-0 tegen DVS ’33 Ermelo op 12 november. Maar daarna werd de weg langzaam omhoog ingezet met eerst nog 2 x een gelijkspel en tot slot voor de winterstop 2 overwinningen, waarbij de 5-2 tegen koploper GVVV uiteraard in het oog springt.  Ook in de eerste competitiewedstrijd van 2023 wist Barendrecht 5 x te scoren. Het werd tegen Hoek maar liefst 5-4. In die wedstrijd werd een 3-1 voorsprong volledig weggegeven, maar uiteindelijk kwam het nog goed voor de mannen van trainer Leen van Steensel. Barendrecht heeft mede dankzij deze 2 uitschieters de meeste goals gescoord in de Derde divisie zaterdag (43) en het team doet dat onder andere met aanvallers als Robbert Olijfveld, Marouane Bakour, Romano van der Stoep en nieuweling/winteraanwinst Tren Drexhage, die afgelopen zaterdag 2 x scoorde.

Uitstekend

SteDoCo is 2023 ook uitstekend begonnen met een 0-2 overwinning op FC Rijnvogels, dat 6e staat. Aan het einde van een redelijke 1e helft van beide kanten scoorde Joran Schröder zijn 10e van het seizoen na uitstekend doorgaan en aangeven van Elvio van Overbeek. In de tweede helft was FC Rijnvogels diverse keren heel dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging er wonderbaarlijk genoeg niet in en dan treedt een aloude voetbalwet in werking. Invaller Everon Pisas scoorde in de 90e minuut de bevrijdende 0-2, waardoor de spelers niet veel later in de kleedkamer hun feestje konden vieren. Vermeldenswaard is nog dat Jesse Wielinga weer wat speelminuten kon maken na een afwezigheid van ongeveer 3 maanden als gevolg van een blessure.

De eerste wedstrijd dit seizoen tegen Barendrecht eindigde in een 2-4 overwinning voor SteDoCo, waarbij SteDoCo 2 x van een achterstand terugkwam. Het was misschien wel de beste wedstrijd van SteDoCo tot nu toe. We zeggen en schrijven het vaker, maar ik geloof nu echt (weer) dat het een boeiende en mooie wedstrijd gaat worden.

2 jaar

Wie is je favoriete speler bij SteDoCo heren 1?

Sjaak Kuyper

Wat is je favoriete club in de eredivisie?

Ajax

Wie is je favoriete speler in de eredivisie?

Steven Charles Bergwijn

Wie is je favoriete speler in het buitenland?

Kylian Mbappé

Heb je naast voetballen nog andere hobby's? Welke dan?

Dammen, Judo

Wat eet je het liefste?

Friet

Naar welk land ga je het liefst op vakantie?

Luxemburg

Naar welk liedje luister je het liefste?