4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

SteDoCo en BVV Barendrecht hebben zaterdagmiddag de punten gedeeld. Over de gehele wedstrijd gezien was dit een terechte uitslag. Met name in de eerste helft had SteDoCo de beste kansen, terwijl Barendrecht in de tweede helft wat meer domineerde. Gescoord werd er niet dus de eindstand van 0-0 stond na 94 minuten op het scorebord. Noemenswaardig was de rode kaart die in de 60e minuut aan Barendrecht- verdediger Husen werd getoond. Dit na zijn tweede gele kaart, wel een erg zware beslissing van de scheidsrechter. Dit ook mede afgezet tegen het niet geven van een penalty voor SteDoCo door een voor alle toeschouwers opzichtige handsbal in de 16 meter van Barendrecht. Zoals gesteld bleef het bij 0-0, terecht overigens, beide clubs maakten over 94 gezien geen aanspraak op een overwinning.

De wedstrijden tussen SteDoCo en Barendrecht zijn zoals gebruikelijk van een prima niveau. Moet zeggen dat met name de eerste helft dat gebruikelijke niveau aantikte. Barendrecht nam de eerste 5 minuten het initiatief. Echte kansen leverde dit niet op. SteDoCo trok de wedstrijd vervolgens wat meer naar zich toe. In deze periode werden enkele kansen gecreëerd waarvan er eigenlijk minimaal eentje omgezet had moeten worden in een doelpunt. De grootste daarvan was een inzet van Akram Salhi die de voorzet van de goed spelende Elvio van Overbeek onvoldoende raakte waardoor deze doelpoging van de doellijn werd gehaald.

Na ongeveer 30 minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht. De beste kansen waren aan het einde van de eerste helft voor Barendrecht. Het was de degelijk keepende Maarden de Fockert die met een heerlijke redding zijn doel schoon hield bij een vlammend schot van spits Robbert Olijfveld.

Na de rust was het in eerste instantie Barendrecht dat het initiatief nam. Dit kwam vooral omdat SteDoCo de bal niet in bezit kon houden. In totaliteit bracht dit een rommelig wedstrijdbeeld. Barendrecht was wel wat meer balvast, en kon door de onnauwkeurigheid van SteDoCo, zelfs de verdediging  van SteDoCo onder druk zetten. Echter zonder kansen af te dwingen. Na een klein uur spelen was het scheidsrechter Van Zuilichem die aanvoerder Stanley Husen van Barendrecht zijn tweede gele kaart gaf. In de geest van de wedstrijd was dit in mijn beleving niet nodig geweest. Hoewel het een sportieve wedstrijd was, had de scheidsrechter het in deze periode moeilijk. Zo zag hij een door de keeper van Barendrecht gepakte terugspeelbal over het hoofd en wuifde hij de handsbal weg van de aanvoerder van Barendrecht in zijn eigen zestienmetergebied. Supporters van beide ploegen vonden het een 100% penalty.

In de resterende tijd na de rode kaart deed SteDoCo te weinig om aanspraak op de overwinning te maken. Barendrecht besloot om nog compacter te gaan spelen en bracht invaller Tren Drexhage binnen de lijnen. Zijn gedreven invalbeurt resulteerde in meer balbezit voor Barendrecht en enkele mogelijkheden zonder dat het echt gevaarlijk werd voor keeper De Fockert. Zo bleef het uiteindelijk 0-0. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte eindstand.

Dit gelijke spel en de winst van GVVV tegen Hoek brengt met zich mee dat koploper GVVV verder uitloopt. Volgende week staat voor SteDoCo met de uitwedstrijd tegen GVVV weer een topper op het programma. Een wedstrijd die je als SteDoCo-supporter niet kan missen. Op voorhand wens ik de selectie van SteDoCo veel succes.