Sparta Nijkerk - SteDoCo 1

Sparta Nijkerk - SteDoCo 1

De bekerwedstrijd tegen vv Dongen is nog maar net gespeeld of het vizier gaat alweer op zaterdag. Dan speelt SteDoCo weer eens een uitwedstrijd. Na 4 thuisduels (incl. de bekerwedstrijd) moet SteDoCo naar Nijkerk om het op te nemen tegen Sparta Nijkerk.

Gerenommeerd

Sparta Nijkerk werd opgericht in 1931 en begon als Sparta (N). De (N) viel eind jaren 90 weg. De grootste club uit de gemeente Nijkerk (je hebt ook nog SC Hoevelaken, Veensche Boys en NSC Nijkerk) is een gerenommeerde naam uit het amateurvoetbal.  Vanaf de jaren 70 wordt hoog gevoetbald en vanaf eind jaren 80 heel vaak op het allerhoogste niveau. SteDoCo kent Sparta Nijkerk eigenlijk pas vanaf seizoen 2019/2020, toen de Nijkerkers als nummer 3 van de Hoofdklasse B (en na 6 gewonnen wedstrijden in de nacompetitie) de Derde divisie binnen kwamen. Dat eerste seizoen op het één na hoogste amateurniveau lag Sparta op koers voor het kampioenschap, maar de competitie werd voortijdig gestaakt. SteDoCo won de heenwedstrijd met 1-0 en bracht daarmee Sparta, na 6 wedstrijden  de eerste nederlaag van dat seizoen toe. In Nijkerk werd een 3-1 achterstand in de laatste tien minuten weggewerkt en stond er uiteindelijk 3-3 op het scorebord.

Afgebroken

Het daaropvolgende seizoen werd al na 6 wedstrijden afgebroken, maar in seizoen 2021/2022 stonden beide ploegen weer 2 keer tegenover elkaar. Thuis verloor SteDoCo met 0-1, maar uit werd een overwinning behaald. Ook hier gebeurde het weer in de laatste 10 minuten. SteDoCo boog een late 1-0 achterstand knap om in een 1-2 voorsprong en eindstand tegen de kampioenskandidaat. Het was in de periode dat we 6 wedstrijden in 16 dagen moesten spelen. Je merkte wel dat de energie bij Sparta aan het eind van dat seizoen op raakte. De lange tijd (zeker 2,5 seizoen) gedoodverfde kampioen moest de titel uiteindelijk aan FC Lisse laten, maar kon via de eerste periodetitel toch meedoen aan de nacompetitie. Daarin werd in de eerste ronde twee keer verloren van HSC ‘21. En daarom ontmoeten SteDoCo en Sparta Nijkerk elkaar weer in de Derde divisie.

Goed

Dit seizoen doen beide ploegen het tot op heden even goed met ieder 3 x winst, 2 x verlies en 1 x gelijk. Van de laatste competitiewedstrijd zullen de Spartanen nog wel eens wakker schrikken, want tegen Hoek werd in blessuretijd gelijkgemaakt (1-1), maar een minuut later ging Hoek er toch nog met de volle buit vandoor. SteDoCo zal zich de wedstrijd tegen GVVV nog goed herinneren. In de slotminuten minimaal een gelijkspel weggeven doet zeer.  Dan was er nog de bekerwedstrijd afgelopen woensdagavond, 1-2 verlies tegen de nummer laatst in de Derde divisie zondag. Deze wedstrijd moeten we denk ik maar snel vergeten en dat kan het beste met een goed resultaat in Nijkerk. Ook Sparta Nijkerk verloor woensdagavond en wel tegen GVVV met 1-0.

Het zal desondanks een interessante ontmoeting worden aanstaande zaterdag op een ongetwijfeld sfeervol “De Ebbenhorst”.  Twee voetballende ploegen en kwalitatief goede spelers aan beide kanten, al komt dat er niet altijd uit. Maar toch genoeg ingrediënten om er een prachtige zaterdagmiddag van te maken. U bent van harte uitgenodigd om naar Nijkerk te komen, met de auto drie kwartier rijden.