3862WJ
NIJKERK GLD
tel. 033-2452937

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Jeffrey van Nuland scoorde in de laatste minuut de 0-1, maar diep in blessuretijd maakte de thuisploeg gelijk. Al met al was het een terechte eindstand.

Somber

Het was een sombere middag in Nijkerk, want ook hier regende het de gehele wedstrijd. Het kunstgrasveld was kletsnat en de bal rolde niet helemaal soepel over de groene mat. Ook viel er hier en daar een glijpartij te noteren. Maar de spelers raakten hieraan al vrij snel gewend. Het duel tussen de subtoppers (als je na 6 wedstrijden daarover al mag spreken) stond onder leiding van een zeer jeugdig arbitraal trio met een gemiddelde leeftijd van begin 20. En ze deden het uitstekend!

Bovenliggend

Sparta Nijkerk was gedurende de gehele eerste helft de bovenliggende partij met enkele kansen, maar onder andere goed keeperswerk van Maarten de Fockert voorkwam een achterstand. Bij SteDoCo stond Yannick Cortie nu op de plaats van Jeffrey van Nuland, die een linie naar voren schoof. Simon van Zeelst kreeg op het middenveld ook een basisplaats. Steven Edwards en Junior Ebobo zaten er deze keer niet bij.

Sprankelen

Aan het begin van de tweede helft hetzelfde beeld en echt sprankelen wilde het van beide kanten niet. Na een kwartier pakte SteDoCo de teugels wat steviger in handen en drukte de thuisploeg wat naar achteren. Prompt kwam hier de grootste kans van de wedstrijd. Een voorzet van links  van Yannick Cortie werd (net) gemist door achtereenvolgens Joran Schröder en Simon van Zeelst, waarna de bal bij Sjaak Kuyper kwam die teruglegde op de vrijstaande Elvio van Overbeek. De rechtsbuiten schoot vanaf dichtbij over.

Houdgreep

Een kwartier later was daar de grootste kans voor de thuisploeg. Mike Ahrens schoot echter rakelings voorlangs. De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar toen kwam de laatste minuut officiële speeltijd.  SteDoCo had Sparta Nijkerk in de houdgreep en gaf vol druk op de Nijkerkse defensie. Uiteindelijk zette Mitchell de Zwart voor en de bal werd niet goed weggewerkt, waarna Jeffrey van Nuland de bal voor zijn voeten kreeg en vanaf een meter of 20 met links prachtig in de bovenhoek poeierde. Strak onder de winkelhaak, het paste precies! De ontlading en vreugde was groot bij alles wat rood en zwart was, op en om het veld. Helaas was de vreugde van korte duur, want een paar minuten later werd de druk van de thuisploeg toch te groot en zorgde Tyrone Fonville, na een goede aanval die hij zelf opzette voor de (verdiende) gelijkmaker. De druiven waren even zuur, want we waren heel dicht bij de 3 punten. Als we echter naar de gehele wedstrijd kijken was dit wel een terechte uitslag. Maar toch, we waren zo dicht bij! Al met al staan we nog steeds 3e op 4 punten van de nummer 2, maar ook op slechts 3 punten boven de nummer 15!

Zaterdag spelen we thuis tegen Sportlust ’46 dat HSV Hoek met 5-1 afdroogde. Aanvang 14:30 uur