3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6813552 (Hoofdkantine di-vr-zo)

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo leek deze middag naar het zonovergoten sportpark Schildman te zijn gekomen met de (denkbeeldige) wetenschap de punten uiteindelijk toch wel mee te nemen. Maar zonder echte inspiratie om deze pot uit te halen lukte dat niet, terwijl tegenstander ASWH ‘vocht voor lijfsbehoud’. Uiteindelijk eindigde deze gelijkopgaande wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de thuisclub en dat werd uitbundig gevierd.

De eerste kans voor de thuisclub was al na 2 minuten, maar het resultaat was een rolletje, eenvoudig opgepakt door keeper Maarten de Fockert. Vervolgens bleef ASWH aandringen en in de 4e minuut viel dan toch de 1-0. In dit geval was het nog buitenspel, maar SteDoCo was gewaarschuwd. Na een kwartier ondernam Brandon Robinson een doelpoging, maar zijn schot ging voorlangs. ASWH bleef druk zetten maar vond steeds keeper Maarten op haar pad. Na een half uur kwam er enigszins een kentering in het spelbeeld. Dat mondde uit in twee keer een doelpoging van Joran Schröder. Echter, zonder het gewenste resultaat.

Slalom

Bij een opzienbarende slalom-actie van Sjaak Kuyper eindigde de bal in het zijnet. Beide ploegen kregen voor de rust nog een kans, maar het bleef uiteindelijk 0-0.

Na de rust bleken Redouan el Hankouri en Akram Salhi te zijn gewisseld voor Jesse Wielinga en Milad Intezar, wat direct een positieve impuls teweeg bracht. SteDoCo was in de eerste fase de bovenliggende partij en dat vertaalde zich in kansen voor Joran Schröder (naast), Sjaak Kuyper (geblokt) en Danny van Haaren (over). Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ASWH weer meer grip op het spel.

Missers

Zo schoot Yasin Ouja (volgend seizoen Kloetinge) net naast, maar met nog zo’n 20 minuten op de klok had de thuisclub uiteindelijk toch succes. Na een aantal missers in de SteDoCo-achterhoede kon invaller Mohamed el Kharbachi 1-0 aantekenen.  Voor SteDoCo betekende dat een alles of niets slotoffensief. Dat leek in eerste instantie zijn vruchten af te werpen, want zo’n 10 minuten voor het einde kreeg Joran een uitgelezen kans om te scoren. Zijn kopbal raakte echter lat, paal en keeper, maar uiteindelijk ging de bal niet het doel in. Het bleef 1-0.

Zo miste SteDoCo weer een aansluiting naar de top van de ranglijst en is op dit moment de weg naar een eventueel kampioenschap een stapje verder uit het zicht.

Wel ligt de strijd voor een nacompetitieplaats nog open, want met 2 punten achterstand op Sparta Nijkerk, de naaste concurrent in periode 3,  is dat toetje aan het einde van de competitie nog mogelijk.