Goede 2e helft brengt SteDoCo de verdiende overwinning

2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-210174

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo is de 3e periode goed begonnen. Tegen Ter Leede werd een verdiende 0-4 overwinning geboekt.

Slachtoffer

In de opstelling had trainer Rick Adjei weer een plaatsje ingeruimd voor rasvoetballer Sjaak Kuyper. Slachtoffer van deze inbreng was Redouan El Hankouri. Vorige week stond Everon Pisas nog op rechts. Daar begon nu Elvio van Overbeek. De eerste helft bracht niet veel hoogtepunten aan beide zijden, alhoewel Sjaak Kuyper wel regelmatig het SteDoCo-publiek deed opveren. Met zijn mooie (dribbel-)acties werd het publiek weer vermaakt, maar het ontbrak nog aan rendement. De beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar het was een vlakke partij tot de rust. Wel konden we enkele kansen noteren. Onder andere 2 schietkansen voor Ter Leede, maar steeds redde Maarten de Fockert bekwaam. Aan de andere kant had Elvio van Overbeek de 0-1 op zijn slof, maar zijn inzet was te slap. Elvio speelde verder een matige eerste helft en werd dan ook in de rust gewisseld. Voor hem in de plaats kwam Redouan el Hankouri in het veld.

Herboren

Net als in de wedstrijd vorige week tegen Hoek kwam SteDoCo als herboren uit de kleedkamer. Ook in Sassenheim werd er meteen met meer druk naar voren gespeeld en dat resulteerde in veel meer dreiging voor de goal van Mark de Vries. Al na 5 minuten had Yannick Cortie de 0-1 kunnen maken, maar zijn inzet werd door De Vries gestopt. In dezelfde minuut was het wel raak door Joran Schröder, die zag dat De Vries de bal losliet na een hard schot van Danny van Haaren en zo kon de aanvoerder via de rebound dan toch de 0-1 binnen tikken en maakte zo zijn 12e van het seizoen. Het was in die fase alleen maar SteDoCo wat de klok sloeg. Nog geen minuut later schoot Sjaak Kuyper op de lat en weer 2 minuten later kopte Danny van Haaren van dichtbij op De Vries.

Genadeklap

Weer enkele minuten later onderschepte Joran Schröder de bal en passte hij naar El Hankouri. De linksbuiten stoomde op richting het strafschopgebied en wipte de bal handig over de Vries heen en verdubbelde zo de voorsprong. Het was zijn eerste goal in dienst van SteDoCo. Ter Leede was rijp voor de sloop en SteDoCo hoefde alleen nog de genadeklap uit te delen. Maar in plaats daarvan lieten de roodzwarten, die nu in het groen speelden, zich terugzakken en kon Ter Leede het spel maken en gevaarlijk worden. De gedachten gingen bij menig supporter terug naar januari 2020, toen een zeker lijkende 0-3 voorsprong tegen Ter Leede in 8(!) minuten uit handen werd gegeven. Aan de andere kant was er ook vertrouwen in de verdediging van SteDoCo, die de laatste 6 wedstrijden slechts 1 doelpunt achter de oren kreeg. Desalniettemin moesten wel alle zeilen bijgezet worden om het doel schoon te houden. Dat lukte.

Heft

SteDoCo kreeg tien minuten voor tijd weer een beetje het heft in handen en Joran Schröder had dé kans op een veilige 0-3 voorsprong, maar hij schoot van dichtbij te gehaast over. Enkele minuten later was daar dan toch de veilige 0-3 voorsprong, dankzij een schitterende individuele actie van Danny van Haaren. De middenvelder, die goed speelde en zijn draai al gevonden lijkt te hebben dribbelde het strafschopgebied binnen, zette 2 verdedigers en de keeper op het verkeerde been en tikte de bal bijna achteloos met rechts tegen de touwen. En het werd nog mooier, want een minuut later besloot El Hankouri op links weer eens op avontuur te gaan. Hij trok á la Robben naar binnen en schoot prachtig zijn 2e van de middag en de 4e voor SteDoCo binnen. Wedstrijd gespeeld en weer een fijne terugreis voor spelers, staf en trouwe supporters.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk, dat met 2-0 van Hoek won en langzaamaan richting de middenmoot sluipt.