4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Het ging niet vanzelf, maar na 2 thuisnederlagen werd er zaterdag weer eens gewonnen in Hoornaar. Het was de eerste thuisoverwinning sinds 10 december toen met 2-0 werd gewonnen van DVS ’33 Ermelo.

Toeschouwer

Aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd was Jurjan Wouda, de onlangs bij Excelsior ’31 ontslagen trainer, die volgend seizoen aan de slag gaat bij de club uit Harderwijk. Hij werd vanaf de tribune door de supporters van VVOG met applaus begroet. Wouda pakte op 11 februari met zijn oude club (toenmalig hekkensluiter) de volle buit in Hoornaar en dat was nog verdiend ook. Hij zal de huidige trainer Jan Vlap ongetwijfeld van adviezen hebben voorzien. Opvallend was dat aanvaller Jeremy de Graaf op de bank begon, hij had de hele week niet getraind.

Compact

SteDoCo trad met dezelfde 11 namen aan als in de laatste wedstrijd, die met 0-3 gewonnen werd van Sportlust ‘46. Sportlust ’46 stond 5e, VVOG laatste, maar dat wil niet zeggen dat het dan een makkie wordt. De verschillen in de Derde divisie zijn, zoals eerder gezegd en door iedereen beaamd klein. VVOG speelde compact en aan SteDoCo de taak om hier doorheen te voetballen. Het eerste kwartier was duidelijk voor VVOG dat een aantal mogelijkheden en (schiet)kansen had.  Keeper Maarten de Fockert moest hier meteen al een paar keer aan de bak, maar dat is hem wel toevertrouwd. In de rest van de eerste helft waren de (kleine) kansen voor SteDoCo, maar schoten van Joran Schröder en Danny van Haaren gingen over of (ruim) naast en Joran kopte nog een keer op doel, maar de bal ketste tegen het been van Sjaak Kuyper.

Wissel

De tweede helft ging van start met één wissel aan SteDoCo-zijde. Redouan el Hankouri, die niet lekker in de wedstrijd zat werd gewisseld voor Jesse Wielinga, die dus aanvallend op links ging spelen. Na een kwartier ging ook Ibi Touré naar de kant, voor hem kwam Simon van Zeelst. In dat eerste kwartier was het VVOG dat het gevaarlijkst was, maar ook hier voorkwam De Fockert erger. Toen was het eindelijk de beurt aan SteDoCo. Het was de 67e minuut. Akram Salhi passte op Mitchell de Zwart, De Zwart zette vanaf links voor en legde de pal panklaar op het hoofd van de vrijstaande Sjaak Kuyper: 1-0 en het eerste doelpunt voor Kuyper sinds 8 oktober, toen hij (twee keer) scoorde tegen …. VVOG. Sjaak vierde zijn doelpunt uitbundig en was op dat moment waarschijnlijk de gelukkigste persoon in Hoornaar.

Beslist

Ruim 5 minuten later leek de wedstrijd beslist door een doelpunt van Joran Schröder, zijn 16e dit seizoen. Salhi passte de bal naar Joran, die in het strafschopgebied de bal attent ontfutselde van Ferdi van Looy en de bal langs keeper Thijs Eggink schoot: 2-0 en wedstrijd beslist… of toch niet? Een paar minuten voor het einde schoot invaller Jeremy de Graaf op een fraaie manier de aansluitingstreffer binnen. Het werden nog een 10 tal spannende minuten met gele kaarten voor opzichtig tijdrekken (Maarten de Fockert) en spelbederf (Joran Schröder) tot gevolg. Maar uiteindelijk ging de volle buit naar SteDoCo en staat het nu op een 3e plaats, omdat Barendrecht met 9 man onderuit ging tegen Harkemase Boys.

Zaterdag staat er een uitwedstrijd op het menu. ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht is de tegenstander en dat is een half uurtje met de auto, dus we rekenen op veel steun uit Hoogblokland, Hoornaar en omstreken. De wedstrijd begint om 15:00 uur.