4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Het beloofde een prachtige voetbalavond te worden. Lekkere temperatuur, weinig wind, behoorlijk wat publiek langs de lijn en een tegenstander waartegen SteDoCo geregeld mooie potjes gevoetbald heeft. Het werd echter een teleurstelling, want er werd met 1-3 verloren van HSV Hoek. En dat had SteDoCo voornamelijk aan zichzelf te wijten.

Potten

De opstelling woensdagavond verschilde niet veel van die van afgelopen zaterdag, toen Barendrecht met 2-4 werd verslagen. Het enige verschil was dat de afwezige Elvio van Overbeek op rechts werd vervangen door Everon Pisas. Helaas kon Everon geen potten breken, maar dat gold voor het gros van de spelers van SteDoCo. Vrijwel geen enkele speler haalde zijn normale niveau. Balverlies, slechte aannames, zich vastlopen, verkeerde keuzes, het was het allemaal (net) niet. Het eerste deel van de eerste helft zag het er nog allemaal aardig uit en ging het gelijk op, maar daarna werd Hoek wat sterker met een aantal kansen. In de 35e minuut was Sylvio Hage het eindstation van een mooie aanval van de Zeeuwen. Hij nam de bal aan, draaide en schoot, via een SteDoCo lichaam de 0-1 binnen.  SteDoCo moest, net als zaterdag weer in de achtervolging en kreeg enkele kansen, maar de grootste was voor Hoek in de blessuretijd. Sylvio Hage kreeg de bal echter net niet onder controle.

Slachtoffer

Het eerste slachtoffer was Akram Salhi, die in de rust werd vervangen voor Yannick Cortie, waardoor Jeffrey van Nuland weer een linie naar voren schoof. Het was helaas al na 5 minuten in de tweede helft raak voor de tegenpartij. Aanvoerder Rick Impens, de Joran Schröder van Hoek bracht de bal met een strakke voorzet in de 16, maar Maarten de Fockert kreeg zijn hand nog tegen de bal, waardoor die voor de voeten van Gilles Decandelaere kwam. De Belg schoot beheerst en geplaatst vanaf randje 16 met een strakke streep de 0-2 op het bord. Ondanks dat SteDoCo slordig was, was er nog steeds niets verloren, want SteDoCo heeft wel eens vaker een achterstand van 2 doelpunten tegen Hoek ongedaan gemaakt (de laatste keer nog in de bekerwedstrijd van vorig seizoen!). Rick Adjei wisselde voor wat frisse ideeën aan de rechterkant Everon Pisas voor Redouan El Hankouri, die zijn eerste competitieminuten mocht maken. Twee minuten later schoot El Hankouri op doel, de bal ketste van het been van keeper Lars Knipping en in de rebound scoorde Junior Ebobo de 1-2.  Het is Inmiddels zijn 3e competitiedoelpunt.  Er was weer hoop; waarom niet? Slecht spelen en toch winnen, hoe vaak gebeurt dat (niet) in het voetbal?  Maar SteDoCo bleef slordig, Van Nuland liep tegen een terechte gele kaart aan, de frustratie groeide aan SteDoCo-zijde en in de 72e minuut scoorde Hoek ook nog de 1-3. Het moet gezegd: het was een mooie aanval. Rick Impens wipte de bal subtiel voor de voeten van Giovanni Delannoy en de Belg schoot diagonaal, onbereikbaar voor de Fockert  de eindstand tegen de touwen.

Claim

Enkele minuten later werd het zelfs bijna 1-4, maar er werd gevlagd voor buitenspel. Kort daarna werd er hands geclaimd in het strafschopgebied van Hoek, maar de claim werd gedecideerd weggewuifd door scheidsrechter Rick Sturm. SteDoCo kreeg het tij niet gekeerd. En als zelfs de altijd voldoende scorende Jesse Wielinga niet kan leveren, dan weet je: dit gaan we niet meer redden. SteDoCo verloor van Hoek, maar vooral van zichzelf. De Hoekse spelers en (luidruchtige) fans konden na het laatste fluitsignaal hun feestje vieren en de SteDoCo-spelers en fans hun wonden likken. Er zal nog over nagepraat worden, maar het vizier moet zo snel mogelijk worden gericht op de volgende wedstrijd en die is a.s. zaterdag alweer. GVVV is dan de tegenstander. Dinsdag werd Sportlust’46 met 1-4 verslagen door de ploeg uit Veenendaal, we zijn dus gewaarschuwd!