4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

SteDoCo en Sparta Nijkerk maakten er deze middag een leuke voetbalpot van aan de Groeneweg. Na een aantal opvallende gebeurtenissen trok Sparta Nijkerk uiteindelijk aan het langste eind. Hoewel SteDoCo zeker een punt verdiende, was dat voor de Sparta Nijkerk-spelers, staf en de  luidkeels meelevende suporters een welkome overwinning.

valse 1-0

Al in de 3e minuut passte Sjaak Kuyper op maat naar Joran Schröder, die koppend de 1-0 aantekende. Althans dat dacht iedereen, behalve de dienstdoende assistent-scheidsrechter. Hij vlagde voor buitenspel en het doelpunt ging niet door. De wedstrijd ging vervolgens verder en SteDoCo herpakte zich door een aantal goede acties van o.a Danny van Haaren en Sjaak Kuyper. Echter, zonder rendement. Na een aantal passeeracties van Redouan el Hankouri passte deze de bal voor het doel. Daar ontstond een ‘schietschijf’- achtige situatie, met reddingen van keeper Wouter Beukers en een speler die op de lijn redde.

Penalty

Aan de andere kant maakte Sjaak Kuyper ongelukkig hands en dat leverde voor Sparta Nijkerk een penalty op. Maarten de Fockert bereidde zich met veel bewegingen in het doel voor en had resultaat: De door Mike Ahrens genomen penalty wist Maarten middels een snelle reactie met zijn voet te stoppen. Daarna werd de wedstrijd in een betrekkelijk evenwicht voortgezet en kwam de rust met een 0-0 stand.

Vrije trappen

In de rust verheugde menig supporter die de afgelopen wedstrijden tegen Hoek en Ter Leede hadden bijgewoond, op een dominant SteDoCo in de 2e helft, maar dat ging deze keer niet op. In het begin waren de rollen hetzelfde verdeeld als in de eerste helft. Totdat onze gasten een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel mochten nemen. Op zich geen echt gevaar, ware het niet dat de bal getoucheerd werd in de muur. Hierdoor was keeper Maarten kansloos: 0-1 en had Mike Ahrens toch zijn doelpunt. Eigenlijk was dit het keerpunt in de wedstrijd, want SteDoCo was zichzelf niet meer en zou dat, ondanks pogingen daartoe, ook niet meer worden. De definitieve beslissing viel zo’n 25 minuten voor einde: Weer een vrije trap op 20 meter afstand, deze keer genomen door Roy Bakkenes, betekende 0-2. Sparta Nijkerk ‘kreeg vleugels’ en SteDoCo had daarop geen antwoord.

Zo leed SteDoCo een gevoelig verlies, ook m.b.t. de stand voor de derde periode. Volgende week speelt de ploeg geen competitiewedstrijd. Op 25 maart a.s. is de reis naar Woerden, waar Sportlust ’46 de tegenstander zal zijn.