4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Afgelopen zaterdag kwam Ter Leede uit Sassenheim op bezoek. Na 90 minuten stond het 3-0 op het scorebord. Een overwinning waar niets op af te dingen viel. Zeker in de eerste helft was het veelal eenrichtingsverkeer waarbij Ter Leede het vooral van de omchakeling moest hebben. Sporadisch werd Ter Leede in die periode gevaarlijk. Met een voorsprong van 2-0 werden de kleedkamers opgezocht. Steven Edwards en Joran Schröder waren voor SteDoCo de doelpuntenmakers.

In de tweede helft trachtte de ploeg van de gelouterde trainer Niek Oosterlee de wedstrijd alsnog naar hun hand te zetten. De penalty die in mijn beleving onterecht werd toegekend had de ploeg uit Sassenheim weer in de wedstrijd geholpen maar het was de katachtige reflex op de doellijn van keeper Maarten de Fockert die dit voorkwam. Uiteindelijk gooide SteDoCo met het doelpunt van Mitchell de Zwart de wedstrijd volledig in het slot. Drie punten toegevoegd aan het totaal brengt SteDoCo op de derde plaats op de ranglijst, op drie punten van koploper GVVV. Zeker na de eerdere twee thuisnederlagen was deze zege meer dan nodig maar biedt ook door de uitslagen op de overige velden gelijk een prima vertrekpunt voor de komende weken.

SteDoCo trok vanaf de aftrap de wedstrijd naar zich toe. Ter Leede had aanvallend weinig tot niets in te brengen. De ploeg van trainer Rick Adjei dwong ondanks het veldoverzicht echter niet veel kansen af. Het was echter Steven Edwards die na ruim een kwartier vanaf 25 meter een vrije trap in de linker onderhoek binnenschoot. Het was vervolgens aanvoerder Joran  Schröder die in twee pogingen en 10 minuten voor de rust zijn vierde in deze competitie maakte. 2-0 en op naar de thee.

Ter Leede kwam in de tweede helft feller uit de kleedkamer en ging voortvarend voor de aansluitingstreffer. Uiteindelijk bood de ten onrechte gegeven penalty deze mogelijkheid. Maar ondanks de vrij goed ingeschoten penalty van Tomas Arroyo was het keeper Maarten de Fockert die katachtig redding bracht. Hij kreeg zijn handen net voldoende achter de bal die hierdoor naast het doel verdween. De teleurstelling bij Ter Leede was groot en gaf SteDoCo de gelegenheid om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Daar kwam de rode kaart van Bart van der Weijden bij die die op snelheid liggende Redouan el Hankouri vanachter raakte. Van der Weijden verontschuldigde zich nog maar besefte dat een vertrek onvermijdelijk was. El Hankouri kon gelukkig de wedstrijd hervatten en was dan ook met zijn uitstekende pass bepalend bij de 3-0. Redouan had een uistekende actie op links en met een heerlijk passje zette hij Mitchell de Zwart alleen voor de keeper van Ter Leede, Mark de Vries. Vanuit een moeilijke hoek ronde de gedreven De Zwart bijzonder mooi af. 3-0 op het scorebord en dit was ook gelijk de eindstand. Zoals gezegd een terechte overwinning voor SteDoco.

100 doelpunten Joran Schröder -een mijlpaal-
Na de wedstrijd werd in de kantine Adrie van den Dool bedankt voor het wedstrijdsponsorschap en werd stilgestaan bij de honderste competitietreffer van Joran Schröder. Uit handen van ondergetekende en voorzitter Jan den Hartog ontving Joran een oranje shirt met daarop de aanduiding van 100 doelpunten, gemaakt in officiele wedstrijden voor zowel vv Handrinxveld als SteDoCo. Een mooi mijlpaal voor deze sportman en aanvoerder.
En na de wedstrijd werd ook nog eens -namens de sponsorcommissie- de nieuwe presentatiegids 2022-20223 uitgereikt door Jan van Es aan voorzitter Jan den Hartog. Saskia Smit voor haar bijdrage aan de gids in de bloemen gezet. Alles bij elkaar dus een zeer geslaagde middag!

Bekerwedstrijd

Komende week staat overigens de bekerwedtrijd tegen vv Dongen op het programma, aanvang 20.00 uur. Bij winst wordt toegetreden tot de officiele eerste ronde van de TOTO-KNVB beker. Gelet de op ervaringen van de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht van afgelopen seizoen, zijn de supporters al zeer enthousiast. Een wedstrijd die er dus om gaat, een mooie reden om de ploeg woensdagavond aan de Groeneweg te komen aanmoedigen. Ik hoop u daar te treffen en wens de staf en de selectie alvast veel succes.