4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Afgelopen zaterdag speelde SteDoCo thuis de eerste wedstrijd van het tweede deel van de competitie. Tegen DVS’33 Ermelo werd een meer dan verdiende overwinning behaald. Door doelpunten van Elvio van Overbeek en Mitchell de Zwart stond het in de rust al 2-0. Dit was uiteindelijk ook de eindstand. Voor SteDoCo een prima resultaat, ook afgezet tegen de derde plaats op de ranglijst, met drie punten achterstand op de koplopers ACV en GVVV. Met een goed gevoel wordt dan ook de winterstop ingegaan.

De wedstrijden tegen DVS’33 geven normaliter hetzelfde wedstrijdbeeld. Twee voetballende ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Deze wedstrijd was in mijn beleving toch net anders. Zeker de eerste helft had SteDoCo het betere van het spel en trok het de wedstrijd naar zich toe. Onder ijskoude omstandigheden gaf SteDoCo niets weg en was in aanvallend opzicht scherp voor het doel van DVS’33. In de 14e minuut opende SteDoCo de score. Nasim El Ablak leed namens DVS’33 balverlies, Elvio van Overbeek veroverde daarbij de bal en had een vrije doortocht. Door de  goed meelopende Joran Schröder moest DVS-doelman Daan Huiskamp kiezen waardoor Elvio van Overbeek de bal direct tegen het net kon schuiven: 1-0.

De voorsprong gaf het elftal van Rick Adjei het vertrouwen om nog meer de aanval te kiezen. Het was keeper Huiskamp die de ploeg uit Ermelo met reddingen in de 16e en 23e minuut voor een grotere achterstand behoedde. Niettemin werd in de 25e minuut de 2-0 op het scorebord gezet. Uit een korte corner gaf Akram Salhi de bal voor op het hoofd van Joran Schröder. Joran legde de bal terug op Mitchell de Zwart die met een mooie volley de bal binnen schoot.

Vervolgens golfde de wedstrijd op en neer. Op slag van rust was DVS’33 nog dicht bij de aansluitingstreffer. Een gevaarlijk schot van Nicky van Hilten leverde niet meer op dan een corner.

De tweede helft gaf een  ander wedstrijdbeeld. De bal werd door SteDoCo aan DVS’33 gelaten en die bleven technisch goed verzorgd voetbal spelen. Echt gevaarlijk werden de bezoekers echter niet en als er enig gevaar dreigde te ontstaan dan stond Maarten de Fockert zijn mannetje. In de omschakeling was SteDoCo nog het meest gevaarlijk. Met wat meer zorgvuldigheid was de uitslag groter uitgevallen. Tot score kwam SteDoCo echter niet meer waardoor de 2-0 op het scorebord de eindstand werd. Een prima overwinning! Dit in combinatie met de stand op de ranglijst gaat de ploeg uitstekend de feestdagen in. De tweede seizoenshelft is bij deze stand veelbelovend.

Zaterdag 21 januari 2023

SteDoCo hervat de competitie op zaterdag 21 januari 2023 met de uitwedstrijd tegen Rijnvogels; aanvang 14.30 uur. Op 7 januari speelt SteDoCo eerst nog de oefenwedstrijd in Veen tegen Achilles Veen. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.