9281NR
HARKEMA
tel. 0512-362040

Opstelling SteDoCo 1

Voor de 3e keer op rij verloor SteDoCo een competitieduel. Op voorhand was de stemming best wel van positieve aard. Immers, na de ongelukkig verloren wedstrijd tegen DOVO volgde een terecht verlies tegen ACV, waarin duidelijk werd dat het anders zou moeten om punten te pakken. Vervolgens werd tegen Jong Sparta een goede oefenwedstrijd gespeeld, waarin werd aangetoond dat de ploeg wel capaciteiten bezit. Echter, afgelopen zaterdag bleek dat een oefenpot niet te vergelijken is met het ‘echie’, een competitieduel dus.

Snel onder druk
Na enige aftasting, werd al snel duidelijk dat Harkemase Boys na de vorige week op het nippertje verloren wedstrijd in Hoek deze zaterdag optimaal rendement wilde behalen. De tegenstander zette vanuit een gesloten verdediging SteDoCo vakkundig onder druk, waaruit al na 7 minuten 1-0 werd gescoord. De doelpuntenmaker was Berwoud Beimers. Wie gedacht heeft dat de thuisclub even gas zou terugnemen kwam bedrogen uit, want een paar minuten later kopte diezelfde Beimers op doel waarbij de bal maar net tot corner verwekt kon worden door Maarten de Fockert. Harkemase Boys bleef druk zetten en SteDoCo kon daar maar weinig tegenover plaatsen. Sterker nog, uit een feilloos uitgevoerde counter zorgde Jhurrey Margaritha voor 2-0. Er waren toen nog maar 10 minuten gespeeld! De aanvallers van de tegenstander kregen alle gelegenheid om keeper Maarten de Fockert onder vuur te nemen, zo maakte hij een omhaal van Berwout Beimers onschadelijk en tikte hij een kopbal van verdediger Milan de Koe tot corner. Kortom, SteDoCo was, zowel in speltechnisch-, als in fysiek opzicht, de mindere. Zo kwam met deze 2-0 de rust en hoopten de meegereisde SteDoCo-supporters uiteraard op een kentering in de tweede helft.

Even een opleving
En die kentering leek er in de tweede helft te komen, want SteDoCo kwam goed uit de kleedkamer en kreeg ook kansen om de aansluittreffer te maken. Eerst schoot Sjaak Kuyper over het doel, maar al snel wist Mitchell de Zwart 2-1 te scoren en leek de rest van de wedstrijd nog spannend te worden. Echter, dat werd al snel teniet gedaan,want in dezelfde minuut scoorde Jari Slort 3-1 en was SteDoCo weer ‘terug bij af’.

SteDoCo probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar niemand binnen de ploeg had daar echt de kracht voor en ook de vele invallers konden het tij niet keren.  Sterker nog, het werd nog erger, want de deze wedstrijd uitblinkende Jhurrey Margaritha ondernam van achteruit een solo, waabij hem ogenschijnlijk geen strobreed in de weg gelegd werd. Hij scoorde dan ook de 4-1. Enige minuten later werd hij onder luid applaus gewisseld.

Eindspurt
Deed SteDoco dan helemaal niets? Jawel, na het laatste doelpunt kwam er enige opleving, noem het een eindspurt, in de ploeg. Dit leverde een omhaal van Ingo van Weert op. De keeper was echter attent. Ook Junior Ebobo raakte de lat nog. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het geloof in een goede afloop voor SteDoCo steeds minder, maar toch wist Joran Schröder met een rake kopbal de 4-2 nog aan te tekenen, wat meteen de eindstand betekende.

Terugreis
Het is inmiddels een cliché, maar met een verlies lijkt de terugreis van 200km toch net even iets langer. Echter, een discussie over ‘als zus, of als zo’ was totaal niet aan de orde, wat dan ook wel weer enige duidelijk gaf: We werden op alle fronten afgetroefd, wat een felicitatie aan het adres van Harkemase Boys rechtvaardigt.

Volgende week spelen we thuis tegen RKAV Volendam. Deze ploeg verloor deze week met 0-1 van Hoek en staat met 18 punten op de tiende plaats.