Harkemase Boys - SteDoCo 1

Harkemase Boys - SteDoCo 1

Zaterdag stapt de selectie de bus in voor een reis van 200 km naar Friesland. Tegenstander is Harkemase Boys, plaats van handeling is Sportpark De Bosk in Harkema.

Harkema telt ruim 4000 inwoners en het dorp zal voor velen bekend zijn vanwege de plaatselijke voetbalverenging. We bedoelen dan Harkemase Boys, hoewel er nog een voetbalvereniging is dat op hetzelfde sportpark zijn wedstrijden speelt, namelijk vv Harkema-Opeinde (voorheen zondag- nu zaterdagclub). Harkemase Boys is een bekende naam in (de top van) het amateurvoetbal en is jarenlang een geduchte tegenstander voor amateur-, maar ook profclubs (in het KNVB-bekertoernooi), zeker thuis op het veld met echt gras en met steun van de fanatieke supporters.

Dit seizoen wil het nog niet zo lukken met de Friezen in de Derde divisie. Ze staan op de één-na-laatste plaats met slechts 3 overwinningen (tegen Ter Leede, Urk en Excelsior ’31). Veel wedstrijden werden overigens verloren met slechts 1 doelpunt verschil. Afgelopen zaterdag verloor Harkemase Boys met 2-1 van HSV Hoek. De winnende treffer viel pas in de 5e minuut van de blessuretijd na een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter, waarbij de bal door de muur van richting werd veranderd. En dan moet je nog bijna 350 kilometer in de bus terug.

Vorige week werd bekend dat de hoofdtrainer van Harkemase Boys, Wim Bakering per direct opstapte, omdat de combinatie werk, privé en de club niet meer vol te houden was. Inmiddels is er een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Het is Jan de Jonge, die onder meer speelde bij SC Heerenveen en FC Groningen. Onder andere bij Emmen, SC Heerenveen, De Graafschap en Heracles Almelo was hij (assistent-) trainer. Sinds afgelopen maandag is ook doelman Erick Jansema weg bij Harkemase Boys. Hij was 8,5 seizoenen actief bij de Friese club.

SteDoCo staat op een 4e plaats achter DOVO, GVVV en Barendrecht en moet uitkijken dat het na recente nederlagen tegen DOVO en ACV niet in een vrije val terecht komt, want er staan 4 ploegen onder met slechts 1 punt minder. Van de komende 4 tegenstanders staan er 3 in de onderste regionen, maar het zegt niets, want afgelopen zaterdag won bijvoorbeeld nummer 14 Staphorst in Veenendaal met 1-2 van nummer 2 GVVV. De verschillen van boven tot onder zijn klein.

De laatste ontmoeting tussen Harkemase Boys en SteDoCo was vorig seizoen op dinsdagavond 5 april tijdens de beruchte 6-wedstrijden-in-16-dagen-campagne. Toen werd het 1-2 voor SteDoCo, dankzij een doelpunt van Joran Schröder in de 80e minuut en het winnende van Steven Edwards met het hoofd in de blessuretijd. Steven is er helaas nog niet bij, maar er zijn er nog genoeg die de winnende er in kunnen koppen, van mijn part weer in blessuretijd; dus Joran, Simon, Junior, Yannick….

De wedstrijd begint om 14:30 uur.