1131CX
VOLENDAM
tel. 0299-364164

Opstelling SteDoCo 1

Afgelopen zaterdag pakte SteDoCo op basis van een meer dan uitstekende eerste helft de drie punten. Tegen RKAV Volendam stond SteDoCo in de rust al met 0-3 voor, met meer dan uitstekend voetbal. Twee doelpunten van Joran Schröder en eentje van Sjaak Kuyper gaven SteDoCo in de rust een riante voorsprong. Kort na de rust maakte Volendam de 1-3 die gevolgd werd door de 1-4 van Sjaak Kuyper. Vervolgens liet SteDoCo de touwtjes te laconiek vieren zodat Volendam de 2-4 en in blessuretijd nog de 3-4 kon scoren. Onnodig en te laconiek, maar niettemin een terechte overwinning die SteDoCo in de race houdt voor de nacompetitie.

Trainer Rick Adjei startte deze wedstrijd wederom met Simon van Zeelst in het centrum van de verdediging. Dit mede op basis van zijn uitstekende wedstrijd vorige week. Hierdoor moest Ibi Toure op de bank plaatsnemen. Ibi miste de vorige wedstrijd door werkbeslommeringen. Verder stond het elftal zoals dat de afgelopen weken bekend is.

De eerste helft was er eentje om van te genieten. Geduldig speelde SteDoCo het balletje rond, op zoek naar een gaatje in de verdediging van RKAV Volendam. Met name Sjaak Kuyper maakte bebruik van de ruimte die werd geboden. Steeds op snelheid en met veel creativiteit. Afgelopen weken kon hij -tot zijn eigen irritatie- het net onvoldoende vinden maar vanmiddag kwam hij tot twee doelpunten. Mooi dat ook zijn medespelers hiervan konden genieten. De supporters gaan er vanuit dat Sjakie nu los is.

De 0-1 lag overigens al vlot in het net en op wat voor manier. Joran Schröder schermde in de 10e minuut de bal goed af, liet de bal lopen en vanaf links schoot hij de bal over de keeper van Volendam heen. Soortgelijke doelpunten maakt hij wel vaker, maar ik zou voor de herhaling nog even kijken naar de wedstrijdbeelden van Wim Zijderveld. Een beauty!

Ook de 0-2 was er eentje om in te lijsten. Met het hoofd maakte Joran in de 32e minuut zijn tweede van de middag maar het was vooral de vlot lopende aanval over llinks die via Mitchell de Zwart werd voorgegeven. Prachtige voorzet met de juiste snelheid en met een kopbal uit het boekje, SteDoCo op rozen. In deze periode was het voor de supporters van SteDoCo genieten. Geduldig ging de bal rond, steeds maar weer op zoek naar een gaatje, dan de versnelling met een veelheid aan kansen. Het was ook Sjaak Kuyper die zijn arbeid beloond zag worden met het derde doelpunt. Wederom een aanval over links, nuttig overstapje van Joran en Sjaak die de bal aanneemt en alleen voor de keeper beheerst binnen schuift. Met een 0-3 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft gaf even een andere beeld. Volendam-trainer Berry Smit had zijn spelers in de rust vermoedelijk even stevig toegesproken want zijn elftal tapte uit een ander vaatje. Met meer bezieling werden de duels aangegaan en werd er wat meer druk op SteDoCo gezet. Moet zeggen dat SteDoCo zich daar wel gemakkelijk onderuit kon spelen. Niettemin maakte Patrick Plugboer namens het echte Oranje in de 58e minuut de 1-3. Niets aan de hand zou je zeggen maar SteDoCo was in de 2e helft wat te laconiek, voetballend ging het immers wel erg gemakkelijk. Daar komt nog bij dat Sjaak Kuyper zich met zijn tweede van de middag beloonde. Waardoor de 1-4 op het scorebord kwam te staan.

De touwtjes werden vervolgens door SteDoco gevierd waardoor Volendam toch weer kon aanzetten. In de 87e minuut scoorde Daan Steur de 2-4 en in de 93e minuut bepaalde Lennart Tol de eindstand door de 3-4 binnen te schuiven. Zoals de spelers na afloop ook zelf aangaven was dit een smetje op de wedstrijd, zeer dominant spelen, met uitstekend veldspel en door een laconieke houding het jezelf toch nog ogenschijnlijk moeilijk maken. Hebben we overigens ook gezien in Assen toen ACV onnodig de winnende in blessuretijd binnen schoot. Concentratie tot het eindsignaal is van belang.

Met nog twee competitiekrakers te gaan moet het laconieke er wel uit. De opgave is simpel maar daardoor ook lastig. Twee overwinningen bieden SteDoCo de garantie tot nacompetitie, we hebben het dus in eigen hand. Maar dat is dus ook het lastige, de laatste wedstrijden van een competitie laten altijd verassende uitslagen zien. Niettemin geeft het degelijke veldspel van SteDoCo het vertrouwen op een goed resultaat.

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen vv Staphorst op het programma, aanvang 14.30 uur. De week daarop wordt de laatste competitiewedstrijd op en tegen Urk gespeeld. Nog twee mooie spannende wedstrijden met hopelijk een afsluitend toetje van de nacompetitie. Twee mooie wedstrijden om de ploeg aan te moedigen. Uw support is zeker noodzakelijk.

Via deze weg worden spelers en staf alvast veel succes toegewenst. Geef er met elkaar een mooi slot aan.