4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Door met 0-1 van het Rijssense Excelsior ’31 SteDoCo te verliezen heeft SteDoCo zichzelf een slechte dienst bewezen. Niet alleen de uitslag, maar ook het veldspel was een subtopper onwaardig. Over de gehele wedstrijd was de tegenstander scherper en  daardoor ook beter bij de les. Met name vanwege hun getoonde strijd verdienden onze gasten deze overwinning.

Afwezig

Al voor de wedstrijd fronsten vele SteDoCo-fans hun wenkbrauwen. Bij de aankondiging ontbrak namelijk de naam van de van griep herstellende Joran Schröder. Zonder een persoon als ‘onmisbaar’ te bestempelen was dat toch wel een gemis.

In de eerste minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste kans was voor Excelsiors Jasper Veltkamp. Zijn schot ging over. Ook een goede actie van Redouan el Hankouri had geen resultaat.

Achterstand

Door een onoplettendheid in de verdediging kon de bal naar Steff Kaptein worden gepasst, die daarna nagenoeg ongehinderd de bal diagonaal in de verre hoek schoot: 0-1.SteDoCo kon daar vervolgens weinig tegenover stellen en Excelsior’31 hoefde niet zo nodig. Zodoende kabbelde deze, van SteDoCo-zijde saaie,  wedstrijd naar de rust.

Na de rust kwamen dezelfde spelers weer op het veld en veranderde er niets aan het spelbeeld: Een fysiek sterk Excelsior ’31 kon een lauw SteDoCo vrij gemakkelijk van zich afhouden. Ook het inbrengen van de nieuwelingen Danny van Haaren en Amoros Nshimirimana bracht geen echte verbetering. Het zal duidelijk zijn dat er in de laatste minuten een ‘alle hens aan dek’ stemming heerste, maar ook dat mocht niet baten.

Aanstaande dinsdag speelt SteDoCo een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser en streekgenoot GJS, aanvang 20.00 uur.

Voor volgende week 18 februari heeft de KNVB geen programma samengesteld. De week daarop, 25 feb. , reist SteDoCo naar het Zeeuwse Hoek.