3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo heeft de eerste wedstrijd van het seizoen tegen DVS ’33 Ermelo met 0-0 gelijkgespeeld. Een uitslag waar beide team mee kunnen leven lijkt me.

Verrassingen

Wie de oefenwedstrijden een beetje gevolgd heeft, zal afgelopen zaterdag niet heel veel verrassingen in de opstelling gezien hebben. Op doel stond Maarten de Fockert. In het centrum achterin Ibi Touré en Jeffrey van Nuland en op de flanken Jesse Wielinga en Etiën Mariana. Op het middenveld Steven Edwards en de 2 laatste aanwinsten Sjaak Kuyper en Akram Salhi. Voorin aanvoerder Joran Schröder met naast zich Elvio van Overbeek en Everon Pisas.

Slalom

De eerste helft was DVS ’33 de iets betere ploeg. Af en toe slalomde Benjamin Roemeon of de linksback Turan Yavuz gevaarlijk door de SteDoCo-defensie. De thuisploeg kreeg een aantal behoorlijke kansen, maar wist het net niet te vinden. Aan de andere kant was SteDoCo het dichtst bij een doelpunt toen Sjaak Kuyper op de binnenkant van de paal schoot. De manier waarop was ongeveer zoals bij zijn doelpunt in de oefenwedstrijd tegen WV-HEDW, maar dit keer ging de bal helaas niet in het doel.

Ongewijzigd

Na rust bleven de teams ongewijzigd, maar in de 62e minuut besloot Rick Adjei te wisselen. Everon Pisas en Akram Salhi mochten gaan douchen en voor hen in de plaats kwamen Junior Ebobo en Yannick Cortie. Hierdoor schoof Jeffrey van Nuland een linie naar voren en Joran Schröder een linie naar achteren. SteDoCo kreeg wat meer grip op de wedstrijd en drukte DVs’33 wat meer in de verdediging. Kansen waren er voor Sjaak Kuyper (net naast) en Joran Schröder (net over), maar de grootste was voor Elvio van Overbeek. Hij schoot op de onderkant van de lat. De bal stuiterde op de grond achter de lijn. Of de bal in zijn geheel over de lijn was geweest kon de arbitrage niet vaststellen. Langs de lijn leek het er toch op dat dat wel degelijk het geval was.

Kwartje

Adjei wisselde Mariana voor Jurian Hobbel en even later Kuyper voor Mitchell de Zwart. Jesse Wielinga ging hierdoor op het middenveld spelen. Het kwartje kon nog steeds beide kanten op vallen en ze viel in blessuretijd dan bijna nog voor de thuisploeg. Na balverlies op het middenveld en verkeerd inschatten van onze verdediging kwam Roemeon in een één-op-één-situatie met Maarten de Fockert. Onze doelman redde echter zeer beheerst, waardoor de eindstand 0-0 bleef. Zoals gezegd zullen beide teams daar tevreden mee kunnen zijn, ook al wil je altijd winnen natuurlijk.

Zaterdag speelt SteDoCo de eerste thuiswedstrijd. FC Rijnvogels is dan de gast, aanvang 14:30 uur