2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Opstelling SteDoCo 1

Dinsdagavond speelde SteDoCo haar 4e oefenwedstrijd. In en tegen Capelle werd met 2-2 gelijkgespeeld.

Ambitieus

Tegenstander Capelle is een ambitieuze club uit de Vierde divisie (voormalige Hoofdklasse), die zo snel mogelijk weer terug wil naar een hoger niveau. Dat willen de Rijnmonders doen met regionaal bekende spelers als Lars Bosscha, Ismail Yildirim, Olaf van der Sande, Sander Fischer, José Almeida en de bij ons nog bekende Bram van Eijk en Wesley Pollemans. Capelle bleek dus een sterke ploeg op het veld te kunnen brengen, maar over 90 minuten gezien was SteDoCo de betere ploeg dinsdagavond.

Whiteboard

Trainer Rick Adjei had 5 spelers op het whiteboard laten staan, die zaterdag de wedstrijd tegen AFC waren begonnen. Achterin zagen we 3 andere namen, te weten Yannick Cortie, Dylan de Braal en Jurian Hobbel. Adjei coachte en instrueerde deze laatste regelmatig, waarbij hij Jurian aanspoorde de diepte (en Everon Pisas voor hem) te zoeken, waarbij de rechtsback zelf nog vaak voor een pass in de breedte koos. Een opvallende naam bij de 11 basisklanten was Luis Pedro, die zich in de kijker probeerde te spelen, nu Ali Messaoud ons al snel heeft verlaten. In de tweede helft kwam daar nog Sjaak Kuyper bij, die datzelfde probeerde. Aan de trainers en tc de taak om te beslissen of het wat is voor de nabije toekomst.

Voortvarend

Capelle begon voortvarend en maakte in de 9e minuut de 1-0. De behendige buitenspeler Adair Veiga Lopes trok op links naar binnen, werd geen strobreed in de weg gelegd door de verdediging van SteDoCo en passeerde met een prachtig schot keeper Lars Bleijenberg. Nadat Everon Pisas dé kans had laten liggen op de gelijkmaker in een 1 op 1 situatie met keeper Almeida, breidde een paar minuten later onze oud-aanvoerder Pollemans de Capelse voorsprong uit, nadat de verdediging de bal niet goed kon wegwerken. Enkele minuten later maakte Junior Ebobo zijn eerste doelpunt in Hoornaarse dienst door een mooie voorzet op links van Mitchell de Zwart met een simpele voetbeweging tot doelpunt te promoveren. Goed voor het zelfvertrouwen!

Wapenfeit

Na rust was het eerste wapenfeit meteen een doelpunt. Rechtsback Jurian Hobbel onderschepte 10 minuten na de thee de bal, rende verder richting doel en schoot afgemeten in de verre hoek: 2-2. Niet lang daarna begon het grote wisselen. Vijf verse krachten werden van de bank gehaald, waaronder Steven Edwards, die zijn eerste minuten na de vakantie mocht maken. In het restant waren er nog wel kansen en kansjes voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer.

Zaterdag wordt de oefencampagne vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Jong Volendam, aanvang 14:30 uur. Dan is onze aanvoerder Joran Schröder gelukkig ook weer van de partij. Dinsdagavond was hij al, rechtstreeks van Schiphol, aandachtig toeschouwer!