AFC maatje te groot - SteDoCo

AFC maatje te groot

AFC maatje te groot

AFC 1 (zon)

3 - 0

SteDoCo 1

Datum

30 juli 2022 14:30

Accommodatie

Sportpark Goed Genoeg
De Boelelaan 50
1082LR
AMSTERDAM
tel. 020-6445575

Opstelling SteDoCo 1

De derde oefenwedstrijd tegen AFC (zo) ging verdiend met 3-0 verloren.


Kicksen

AFC. Amsterdamsche Football Club. De club van standing speelt, tussen de hoogbouw op de Zuidas op een prachtig, vernieuwd sportcomplex. De club van Jack van Gelder (ik heb hem niet gezien). De club waar voetbalschoenen kicksen heten. De club waar je onder het voetbalveld kan parkeren (tikt u maar even € 22,-- af!). Dat is wat anders dan de bossen van Ermelo of de polders van Hoornaar. De club waar je als bezoekende club wel mag filmen, maar waar je de beelden meteen na de wedstrijd moet delen met de thuisclub. U mag hiervan vinden wat u wilt, ik doe dat namelijk ook.

 

Basiself

Aan de hand van een stuk of 6 oefenwedstrijden en een veelvoud aan trainingen probeert de technische staf de ideale basiself te vormen. Afgelopen zaterdag was een serieuze testcase tegen topamateurteam AFC, dat uitkomt in de Tweede divisie. Lars Bleijenberg, die in concurrentiestrijd verwikkeld is met Maarten de Fockert was vandaag de doelman. Voor hem stonden Mitchell de Zwart, Jeffrey van Nuland, Ibi Touré en Etiën Mariana. Het middenveld werd gevormd door Jesse Wielinga, Hermon Tekleab en Redouan El Hankouri. Voorin vonden we Elvio van Overbeek, Junior Ebobo en Everon Pisas. Het was al snel duidelijk dat AFC, dat eerder op de dag met 2-1 van VVOG gewonnen had, de bovenliggende partij was. Na een kwartier gleed Raily Ignacio de 1-0 tegen de touwen. Een paar minuten later mocht diezelfde Ignacio aanleggen voor een penalty. Oog in oog met Lars faalde de superspits. Of liever gezegd Lars redde formidabel. AFC was sterker, SteDoCo moest alle zeilen bijzetten, maar dat is geen schande, want AFC speelt in de top van het amateurvoetbal. In de eerste helft was Jesse Wielinga nog het dichtst bij een doelpunt maar zijn inzet ging net over.

 

Vijfmetergebied

Na tien minuten in de tweede helft scoorde Ignacio zijn tweede van de dag. Hij stond volledig vrij (en niet buitenspel) en kon na een voorzet van eigen helft van Kenny Theijsse alleen op het doel afgaan en rondde beheerst af. Meteen na de 2-0 wisselde Rick Adjei drie spelers. Etiën Mariana werd vervangen door Jurian Hobbel, Mitchell de Zwart ging naar de kant en op zijn plek ging Jesse spelen. Hermon Tekleab werd vervangen door Simon van Zeelst en Yannick Cortie kwam er in, waardoor Jeffrey van Nuland naar het middenveld doorschoof. Tien minuten later maakte Ignacio het onze doelman binnen het vijfmetergebied behoorlijk lastig en uit dat duel viel de bal voor de voeten van Splinter de Mooij en die kon eenvoudig de 3-0 binnen tikken. Inmiddels was Junior Ebobo, die het heel lastig had vervangen door Rick van Loo en de jonge spits had de grootste kans van de wedstrijd voor SteDoCo. Hij was zeer attent in het 16-metergebied, kreeg de bal voor zijn voeten, maar schoot helaas tegen de paal. Ook Dylan de Braal (voor El Hankouri, waardoor Ibi naar het middenveld doorschoof) en Jelaino Fernandes (voor van Overbeek) mochten nog wat minuten maken.

Al met al ongetwijfeld een leerzame middag voor trainers en spelers van SteDoCo en de resultaten kunnen meteen meegenomen worden naar de volgende oefenwedstrijd van a.s dinsdagavond. Om 20 uur wordt er dan in Capelle aan de IJssel afgetrapt tegen vv Capelle. En ook deze wedstrijd wordt weer gefilmd door SteDoCoTV

 

Tot dan!

WZ.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!