26 februari 2022 14:30

D. Prick

Sportpark De Toekomst

Opstelling SteDoCo 1

Ondanks goed spel verloor SteDoCo in Amsterdam met 3-1 van de amateurs van Ajax. Na een snelle achterstand liepen we een beetje achter de feiten aan. De voorsprong werd door de thuisclub in de tweede helft verdubbeld, waarna Olivier Pilon niet lang daarna de spanning terugbracht. Helaas werd de eindstand in blessuretijd door Ajax op het bord gezet.

Ranglijstaanvoerder

De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd afgewerkt op veld 1 van sportpark De Toekomst. Terwijl op een aangrenzend veld, achter hoge dichte hekken de ranglijstaanvoerder van de Eredivisie trainde, speelde SteDoCo onder een stralende zon zijn eerste uitwedstrijd van 2022. Werd er vorige week tegen Staphorst al vroeg door SteDoCo gescoord, waardoor de tegenstander achter de feiten aanhobbelde, deze keer was het de tegenstander die vroeg scoorde, waardoor wij al snel in de achtervolging moesten. Oud prof Lesley de Sa zette op rechts voor, Laurens van der Voort deed een stapje naar voren, waardoor hij onder de bal in het luchtledige kopte en Romano de Jonge kon ongehinderd de 1-0 binnenkoppen. Bam! Dat was een tegenvaller, maar we hadden nog bijna 90 minuten om de boel te repareren. Die mogelijkheid kwam een paar minuten later al, toen Benjamin van Wanrooij een mooie schietkans kreeg, maar rakelings voorlangs volleerde. Helaas moest Benjamin al na ruim 20 minuten het veld geblesseerd verlaten. Hij was twee keer op brute en vakkundige wijze getorpedeerd door linksback Serghino Sanches. Olivier Pilon was zijn vervanger.

Tegenvaller

SteDoCo voetbalde goed, maar tot goede uitgespeelde kansen leidde dat niet. Vermeldenswaard is nog wel het prachtige schot van Milad Intezar in de 24e minuut, maar keeper Virgil Deen redde bekwaam en stijlvol. Een nieuwe tegenvaller diende zich na ongeveer 40 minuten aan. Aanvoerder Joran Schröder moest zich laten vervangen, voor hem inde plaats kwam Giovanni Hiwat. Onder het toeziend oog van onder andere Steven Berghuis, Davy Klaassen en Perr Schuurs kreeg SteDoCo in blessuretijd van de 1e helft nog een kans, maar Vincent Verhweul ging voor eigen succes. Zijn schot ging hoog over, wat tot commentaar leidde van Simon van Zeelst die er beter voor stond.

Weergaloos

In de 2e helft werd de voorsprong in de 57e minuut door de thuisclub vergroot. Een inzet van Romano de Jonge werd door Lars Bleijenberg nog met een uiterste krachtsinspanning uit de kruising gehouden, maar de bal kwam pardoes voor de voet van Kenneth Misa-Danso en die schoot beheerst en geplaatst in de hoek, onbereikbaar voor wie dan ook van SteDoCo. SteDoCo ging niet bij de pakken neerzitten, rechtte de rug en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 62e minuut werd een 3 tegen 2 situatie in de counter nog slecht uitgespeeld, maar een paar minuten later was daar dan toch het welverdiende doelpunt voor SteDoCo. Ibrahim Touré zag Olivier klaar staan om door de Amsterdamse verdediging heen te snijden en gaf de pass op maat. Wat onze nummer 9 toen deed was pure klasse. Olivier nam de bal aan op de borst, liet de bal één keer stuiten en lobde de bal met de rechtervoet vol gevoel over keeper Deen heen. Een weergaloos prachtig doelpunt! Zijn zesde competitiedoelpunt en wat zonde dat Olivier volgend seizoen zijn heil elders gaat zoeken.

Miscommunicatie

SteDoCo bleef goed voetballen en bleef uiteraard op zoek naar minimaal de gelijkmaker. In de 86e minuut had Jesse Wielinga die op zijn schoen. Een eerste inzet werd nog geblokt, maar de rebound hoefde hij “alleen maar” beheerst in de hoek te plaatsen, maar helaas schoot hij van dichtbij over. Een gouden kans op de gelijkmaker ging de mist in. Maar om nu het verlies aan de hardwerkende, altijd een voldoende scorende Jesse toe te schrijven gaat mij veel te ver. Daarvoor faalden er meer in de afwerking. Aan de andere kant hield Lars met enkele uitstekende reddingen SteDoCo in leven, maar uiteindelijk moest hij in blessuretijd capituleren. Michel van Aggele profiteerde van een miscommunicatie tussen Lars en Simon en slalomde de 3-1 op het bord.

Middenmoot

Vandaag ging een grote kans op een plaats in de top 5 verloren. Daarvoor in de plaats staan we nu 8e met 21 uit 15. Op zich is een 8e plaats niet verkeerd, ware het niet dat het gat met nummer 14 slechts 3 punten is. En één plek daaronder is een plaats die je veroordeelt tot het spelen van nacompetitie. Met andere woorden: de middenmoot in de Derde divisie is groot en juist wedstrijden tegen ploegen die onder je staan moet je winnen. De eerstvolgende kans is a.s. zaterdag, want dan komt hekkensluiter GOES op bezoek. Maar laten we GOES niet onderschatten, want hun laatste wedstrijd wonnen de Zeeuwen met 2-0 van DOVO.