Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Na ruim 2 maanden zonder wedstrijden mocht heren 1 zaterdag weer eens de wei in om de krachten te meten. Hoewel het nog een oefenwedstrijd betrof kwamen er toch ruim honderd toeschouwers naar ons sportpark. Ze zagen een leuke wedstrijd tegen UNA, die eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Scheef

UNA komt uit Veldhoven en staat momenteel 5e in de Derde divisie zondag. Net als bij de zaterdagse variant is de verhouding op zondag een beetje scheef. Ook hier hebben clubs 11 wedstrijden gespeeld en zijn er clubs met 14 wedstrijden achter hun naam.  Zoals inmiddels bekend gaat dit als het goed is vanaf 12 februari tot begin maart gelijk getrokken worden, als de (afgelaste) wedstrijden van de eerste helft van het seizoen gepland staan. Voor SteDoCo betekent dit nog wedstrijden tegen VVSB, Ajax (am), Staphorst, GOES en Barendrecht. Op dit moment staat SteDoCo op een 9e  plaats en vier van de vijf komende tegenstanders staan onder ons. Maar de grote vraag is hoe alle teams uit deze lange winterstop komen.

Actie

SteDoCo heeft zich tussentijds versterkt met Jesse Wielinga, die na een half jaar IJsselmeervogels gelukkig weer voor de club heeft gekozen waar hij 5 jaar actief was. Verder zijn we blij met de komst van doelman Lars Bleijenberg, die eerder uitkwam voor Excelsior Rotterdam, Antwerp en Beveren. Zowel Jesse als Lars zagen we meteen in actie afgeslopen zaterdag. Jesse stond de gehele wedstrijd op het veld. De eerste helft als linksback, de tweede helft links op het middenveld. Lars keepte de tweede helft, waarin hij 1 doelpunt moest toestaan, maar ook enkele goede reddingen kon verrichten.

Ritme

Frans Adelaar, die ons aan het eind van het seizoen gaat verlaten, liet iedereen die kon spelen ook spelen, waarbij alleen Etiën Mariana en Jesse Wielinga de volledige 90 minuten vol maakten. Na een valse start werd de snel opgelopen achterstand in 20 minuten omgezet in een 2-1 voorsprong. SteDoCo speelde bij vlagen goed voetbal, hoewel je wel zag dat hier en daar en af en toe het ritme en de scherpte nog ontbrak. Struikelen over de bal, uitglijden of  een volledig verkeerd begrepen pass. Ook was de harde wind wat lastig met verre passes. In de rust werden maar liefst 6 spelers en de keeper gewisseld. Aanvoerder Joran Schröder bleef nog een half uur in het veld en schoot in 54e minuut tegen de paal. UNA maakte er in de 77e minuut 2-2 van en raakte 5 minuten voor tijd nog de lat.

Aanstaande zaterdag is er een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Poortugaal, thuis om 14:30 uur. Daarna wordt op zaterdag 12 februari de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen VVSB.