Rijksstraatweg 113
4254XC
SLEEUWIJK
tel. 0183-301924

In de laatste competitiewedstrijd van dit jaar versloeg SteDoCo MO17-1 naaste concurrent Sleeuwijk met 1-2.

Middenmoot

Door alle Coronaperikelen hebben de clubs niet allemaal een gelijk aantal wedstrijden gespeeld en helaas zal dat dit seizoen ook niet meer gelijkgetrokken worden. SteDoCo zal, als de laatste wedstrijd begin volgend jaar doorgaat op 8 wedstrijden eindigen. De waarschijnlijke kampioen Meerkerk zal volgende week alle 10 wedstrijden gespeeld hebben. Uiteindelijk zal SteDoCo keurig in de middenmoot gaan eindigen; als alle wedstrijden gespeeld hadden kunnen worden zou de 3e plaats het hoogst haalbare (en mogelijk geweest!) zijn. Een keurige prestatie!

Voorzet

Zaterdag ging de reis naar Sleeuwijk en op Sportpark De Roef gingen de meiden voortvarend van start. In de 7e minuut schoot Noëlle vanaf de zijkant de bal, die waarschijnlijk als voorzet bedoeld was over de keeper in het doel. Knappe goal! De wedstrijd ging redelijk gelijk op en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. En als Sleeuwijk er een keer gevaarlijk uit kwam was daar nog Fanny in het doel van SteDoCo. Het was wel duidelijk dat StedoCo de duels niet schuwde en fysiek de meerdere was ten opzichte van de thuisploeg.

Blessuretijd

In de tweede helft zag je wel dat Sleeuwijk regelmatig goed combineerde, maar verder dan een meter of twintig voor het doel kwamen ze dan niet. Ze beten zich stuk op de taaie verdediging van de gasten. SteDoCo loerde op een snelle counter en in de 62e minuut kon Noëlle alleen op de keeper af en verdubbelde ze de voorsprong. Zoals gezegd voetbalde Sleeuwijk aardig, maar kwam het niet vaak (gevaarlijk) voor het doel van Fanny. In de 8e (!) minuut van de blessuretijd was er een eigen doelpunt nodig om de 1-2 te scoren. Gelukkig floot de scheidsrechter een minuut of 2 later voor het einde van de wedstrijd. Al met al een lekkere overwinning op een naaste concurrent.

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen staat gepland op 15 januari, thuis tegen Sliedrecht, maar ben benieuwd of er dan gevoetbald wordt.