4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Onder een lekkere lentezon troffen SteDoCo en Ter Leede elkaar zaterdag aan de Groeneweg. De vijfde wedstrijd in korte tijd, nadat afgelopen dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen HSV Hoek gelijk werd gespeeld. Overigens een wedstrijd waar het publiek de uiteindelijke winnaar was. De vraag was dan ook hoe de spelers van SteDoCo deze wedstrijd zouden oppakken. Het antwoord was duidelijk, na 90 minuten en met een 3-1 overwinning voor SteDoCo werd Ter Leede met een nederlaag  naar huis gestuurd.

SteDoCo startte met Giovanni Hiwat en Vincent Verheul in de aanval met daarachter Guytano dos Santos. Op het middenveld werden Jesse Wielinga, Simon van Zeelst en Ibi Touré geposteerd. De verdediging werd gevormd door Mitchell de Zwart, Yannick Cortie, Steven Edwards en Etien Mariana. Lars Bleijenberg verdedigde het doel van de thuisclub.

De eerste minuten was het balbezit veelal voor SteDoCo en speelde de wedstrijd zich me name af op de helft van Ter Leede. Het was echter Ter Leede dat in de 7e minuut met een vlammend schot de lat raakte, daar kwam de thuisclub goed weg. Vier minuten later valt aan de andere kant van het veld de 1-0. Via een mooie aanval over meerdere schijven en soms met één keer raken wordt Giovanni Hiwat aangespeeld die bal uitstekend voortrekt op Vincent Verheul die via de onderkant van de lat de 1-0 op het scorebord zet. Een mooie aanval met een prima doelpunt. SteDoCo in de elfde minuut op voorsprong.

In het vervolg van de wedstrijd heeft SteDoCo veelvuldig balbezit, zonder dat dit leidt tot echte uitgespeelde kansen. Ter Leede stelt er voetballend niet veel meer tegenover. Tot aan de 27e minuut als Ter Leede uit een corner op gelijke hoogte komt. Even niet scherp opgelet en Dirk Hoektra brengt Ter Leede op gelijke hoogte. 1-1.
Een vrije trap vanaf circa 20 meter zorgt er voor dat Ter Leede bijna nog op voorsprong komt. De lat brengt wederom redding, hoewel Lars Bleijenberg er met de hand ook goed bij zit. Met een tussenstand van 1-1 fluit de goed leidende scheidsrechter Maurice Paarhuis voor de rust.

In de rust blijft Steven Edwards in de kleedkamer achter, hij wordt vervangen door Laurens van der Voort. Wederom een speler die zich door overbelasting moet laten wisselen. De eerste minuten van de tweede helft gaat de wedstrijd gelijk op. SteDoCo wat meer in balbezit, de aanval zoekend, en een achterover hangend Ter Leede dat in de omschakeling de aanval zoekt. In de 57e minuut is het trainer Frans Adelaar die een dubbele wissel toepast. Joran Schröder en Benjamin van Wanrooij komen in het veld voor Giovanni Hiwat en Simon van Zeelst. SteDoCo gaat met drie spitsen meer op de aanval. En met succes want in de 79e minuut is het raak. De sterk spelende Yannick Cortie gaat goed door waarna de bal via Jesse Wielinga en Mitchel de Zwart bij Guytano dos Santos komt. Guytano legt de bal terug op de zestien meter waar Joran Schröder met een geplaatst schot de 2-1 noteert. Wederom een goede aanval en uitstekend met de binnenkant van de voet afgerond. Een bekeken doelpunt.

In de 82e minuut valt vervolgens Jeroen Sterrenburg in voor Vincent Verheul die net daarvoor stevig door zijn tegenstander aan het hoofd wordt geraakt. De koek is echter nog niet op. In de 88e minuut gaat Benjamin van Wanrooij goed door op de keeper van Ter Leede, Mark de Vries. Deze ervaren sluitpost gaat gruwelijk in de fout en speelt de bal knullig in de voeten van Benjamin die zonder na te denken de bal binnenschuift. 3-1 voor SteDoCo en de wedstrijd is gespeeld.

Een prima resultaat in de vijfde wedstrijd van een reeks van zes. Deze overwinning brengt SteDoCo op de 7e plaats op de ranglijst met 38 punten uit 25 wedstrijden. Paasmaandag staat de uitwedstrijd tegen DVS’33 Ermelo op het programma. Wederom een zware wedstrijd, Ermelo staat op de 8e plaats met 36 punten. Twee ploegen die normaliter voetballend aan elkaar gewaagd zijn. Deze wedstrijd vangt maandag aan om 14.30 uur.