1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Opstelling SteDoCo 1

Na de belangrijke overwinning op DOVO van vorige week zaterdag stond er deze week weer een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk Odin ’59 uit. Deze club had ook 8 punten, wat een gedeelde 15e plaats inhield.

Behoudend

Deze club staat er om bekend countervoetbal te spelen. Dat wil zeggen, dat men verwacht dat de tegenstander “het spel maakt” en ondertussen zelf met uitvallen gevaarlijk wil worden. SteDoCo is daar in het verleden al eens ingetrapt: Een ruim veldoverwicht en toch verliezen. Ook deze wedstrijd zou zo hebben kunnen uitpakken. Echter, SteDoCo had gelukkig niet de intentie om overmatig aan te vallen en zo leek de wedstrijd te verzanden in een gezapig en behoudend potje met kasteel Assumburg als slapende toeschouwer.

Toch kon SteDoCo enige speldenprikken uitdelen. Zo kreeg Benjamin op rechts veel ruimte, wat in de 3e minuut al een kansje opleverde. Het echte gevaar ontstond pas rond het halfuur, toen, na een goede actie van Olivier Pilon, Milad Intezar over schoot. In dezelfde minuut moest Etiën Mariana redding brengen op de doellijn. Twee minute later raakte Kick Groot de bal bij een voorzet van Vincent Verheul erg ongelukkig, zodat deze zomaar in het doel verween: 0-1. Hiermee kwam de rust.

Overwicht

Na de rust begon SteDoCo met enig overwicht, wat al snel tot een paar gevaarlijke situaties voor het doel van de tegenstander opleverde. Uiteindelijk wist Olivier Pilon een duel vak voor het doel te winnen en kon hij de bal terugleggen op Guytano dos Santos, die vervolgens de stand naar 0-2 schoot. Lang kon hiervan echter niet worden genoten, want uit het niets verloor Ingo van Weert aan de zijlijn de controle over de bal, wat de aanzet tot de 1-2 inleidde. Joey Kooge schoot zijn ploeg vervolgens naar 1-2.

Spanning

Daarna was SteDoCo een korte periode van slag en rook Odin ’59 de gelijkmaker. Eigenlijk begon de wedstrijd toen pas echt, want de tegenstander schroomde vanaf dat moment niet om, daar waar mogelijk, met veel mensen druk te zetten. SteDoCo moest regelmatig alle zeilen bijzetten om Odin ’59 van zich af te houden. Dat gaf echter wel het spanningsveld waar al de gehele wedstrijd op werd gewacht. Er kwamen kansen, eerst in hoofdzaak voor Odin: Sem van Amersfoort ziet een omhaal over gaan, Keeper Petar stopt een schot en Niels Jager schiet over.

Wissels

Intussen waren Joran Schröder voor Vincent Verheul en Jeroen Sterrenburg voor Guytano dos Santos in het veld gekomen en pakte SteDoCo de draad weer op. Sterker nog, in de laatste 20 minuten waren er volop kansen om 1-3 te scoren, om zo de wedstrijd in het slot te gooien. Benjamin ziet zijn schot gestopt door keeper Joost Meendering, Joran schiet naast enJeroen vindt de keeper op zijn weg.

Beste kans

Maar de beste kans was voor Olivier Pilon wanneer hij de bal aangespeeld krijgt en een open veld tot het doel voor zich heeft. Zijn schot verdwijnt echter naast het doel. Hierdoor werd Odin ’59 aangespoord om toch nog even te proberen de gelijkmaker te scoren. Echter, verder dan een, door Petar gepakte, kopbal kwamen zij niet, zodat SteDoCo uiteindelijk een verdiende overwinning boekte en zo naar de 11e plaats steeg.

Volgende week is er geen competitieprogramma, maar de week daarna komt het Assense ACV op bezoek.