3847LR
HARDERWIJK
tel. 0341-414242

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo leed in Harderwijk een vrij onnodige nederlaag tegen VVOG. Het werd 2-1 voor de thuisploeg. Hieruit zou je kunnen concluderen dat ondergetekende teleurgesteld is. Onnodig…. Klopt dat wel? Spreekt hier niet mijn SteDoCo-hart?  Natuurlijk kijk ik elke wedstrijd vanuit een SteDoCo-oog, maar ik kan ook heel goed inzien als we slecht spelen of verdiend verliezen. En zaterdag waren we niet de mindere van VVOG en hadden we niet hoeven verliezen.

Stempel

Op het prachtige sportpark De Strokel, met het hoofdveld (net een maand voorzien van een nieuwe kunstgrasmat) een beetje verzonken, mocht onder een aangenaam nazomerzonnetje SteDoCo aantreden tegen de nummer 14 van de Derde divisie. Helaas was Olivier Pilon geblesseerd en voor hem kwam Guytano dos Santos in de basis. Hoewel ik Pilon graag zie spelen en veel van hem verwacht, was ik toch ook weer blij dat Dos Santos minuten mocht maken. Elk nadeel heb z’n voordeel. Hoewel hij alle vrije trappen en hoekschoppen voor zijn rekening nam kon hij helaas niet zijn stempel drukken op de wedstrijd. Maar dat kon eigenlijk niemand bij SteDoCo. De eerste helft had SteDoCo meer balbezit en kwam het tot enkele kansen. Zo werd een geplaatst schot van Vincent Verheul gered door keeper Eppink, kopte Benjamin van Wanrooij over en ging een schot van Ibi Touré over.  Al met al was het minder slordig dan in de vorige wedstrijd tegen Excelsior ’31, maar de automatismen misten nog wel. Op links wil de tandem Vincent Verheul / Mitchell de Zwart nog niet los komen. Sowieso mist Verheul nog zijn echte vorm, een vorm die zorgt dat hij bij tijd en wijle onnavolgbaar is.

Silent disco

In de rust waanden wij ons niet bepaald in een silent disco, want de pauzemuziek stond keihard, waardoor een gesprek over de eerste helft of de ruststanden op de andere velden er nauwelijks inzat. VVOG begon de tweede helft wat feller en aanvallender en dat resulteerde in de 56e minuut in een voorsprong. Terugkomer Jeremy de Graaf (hij speelde in 2015 t/m 2017 ook al voor VVOG) schoot op doel en keeper Petar Stošković liet de bal los, waardoor het voor Dean van Ooijen een eitje was om de 1-0 binnen te tikken. Een minuut later was daar bijna meteen de gelijkmaker, toen keeper Eppink de bal aan de andere kant los liet en Joran Schröder in zijn buurt was, maar hij herstelde zich en kon de bal in tweede instantie klemvast pakken.

Pech

De wedstrijd werd wat opener en in de 67e minuut kon Schröder op rechts voorzetten en had Giovanni Hiwat (een paar minuten eerder in de ploeg gekomen voor van Wanrooij) de bal voor het inschieten, maar mede door het effect schoot hij van dichtbij over. Wat een kans! Adelaar bracht in de 74e minuut vers bloed binnen de lijnen. Simon van Zeelst en Jeroen Sterrenburg kwamen in het veld voor Touré en dos Santos. Een minuut later echter sloeg de pechvogel (weer) toe. Een schot van spatte tegen de lat, de bal kwam terug in het veld en ging via Ingo van Weert pardoes het doel in: 2-0. Wat een pech!  VVOG zat op rozen en SteDoCo moest alles op alles zetten om nog een punt te redden. Steven Edwards werd naar voren gestuurd en met vier aanvallers probeerde SteDoCo wat te forceren. VVOG kon niet meer dan verdedigen en weinig ballen kwamen op de juiste plek terecht. Hiwat deed zijn uiterste best met enkele voorzetten en in de 85e minuut werd een corner van zijn voet knalhard binnengekopt door Mitchell de Zwart. Nog vijf minuten en een beetje. Zou de 2-2 er nog inzitten? Dan moet je een beetje geluk hebben, dan moet de bal een keer lekker vallen, maar dat deed ie niet en zo gingen we met een teleurgesteld gevoel naar huis in de wetenschap of met het gevoel, zo u wilt, dat we in Harderwijk een vrij onnodig verlies hadden geleden.

Aanstaande dinsdag spelen we om 20 uur de KNVB-bekerwedstrijd in en tegen Hoek. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk op het programma.