3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Opstelling SteDoCo 1

Afgelopen week was het op Regio-voetbal.nl en Het Kontakt te lezen. De voorbereiding van SteDoCo was niet vlekkeloos verlopen. Mede door het plotselinge vertrek van Marlon Pereira en de vakantie van enkele spelers is de selectie nog niet op het niveau dat SteDoCo voor ogen heeft. En dit was zaterdag tijdens de seizoensouverture van SteDoCo terug te zien. Tegen een fris en bewegelijk Sportlust’46 leed SteDoCo uiteindelijk een terechte nederlaag. Na een ruststand van 1-0 blies scheidrechter Dogterom na ruim 90 minuten en bij een stand van de 2-1 voor het eindsignaal.

De wedstrijd in Woerden stond vanaf 15.00 uur op het programma. De aftrap kon niet eerder worden genomen dan nadat het doelnet was gerepareerd. Voor Sportlust’46 overigens al het tweede competitieduel want vorige week werd met 10 man en een rode kaart gelijk gespeeld tegen en in Goes.

Verrassend aan de zijde van SteDoCo was dat niet Mitchell de Zwart maar Bryan Jongeneel de linksbackpositie innam. Het centrum van de verdediging werd ingevuld door Laurens van der Voort met Steven Edwards en met Stefan Veenboer op doel. Etiën Mariana stond zoals gebruikelijk rechtsback, met Milad Intezar, Guytano dos Santos en Ibi Touré op het middenveld. De spitspositie werd bekleed door Joran Schröder met op de flanken Vincent Verheul en Benjamin van Wanrooij. Door blessures maakten Simon van Zeelst, Olivier Pilon, Petar Stoskovic en Jannick Cortie geen deel uit van de wedstrijdselectie. Jochem van der Werff zat door de blessure van Petar als tweede keeper op de bank.

SteDoCo schoot prima uit de startblokken. In de eerste minuten van de wedstrijd werd Benjamin van Wanrooij de diepte in gestuurd en hij poeierde vanaf rechts de bal snoeihard op de onderkant van de dwarslegger zonder dat echter de doellijn werd gepasseerd.

Voor de Woerdenaren was dit gelijk de wake-up call, want Sportlust ‘46 pakte de controle en dat resulteerde in verschillende mogelijkheden. En zoals gezegd met fris en bewegelijk voetbal. Overigens zeker in de eerste fase was het over en weer veel balverlies. Niettemin trok Sportlust’46 langzamerhand het duel naar zich toe, SteDoCo had moeite met de 5-3-2 opstelling van de tegenstander. Dit noopte trainer Adelaar om in de 20e minuut een tactische wissel door te voeren. Mitchell de Zwart werd ingebracht voor Guytano dos Santos. Het was echter Sportlust dat de leiding nam, enigszins gelukkig want in de 26ste minuut komt Mark van der Weijden, uit een hoekschop en via een achterhoofd, wat gelukkig raak. Onverdiend kan het niet worden genoemd, wel onnodig, zo uit een standaardsituatie.

Na de rust kwam SteDoCo wat beter in de wedstrijd, waardoor er meer een wedstrijd ontstond, toch echt grote kansen kwam het niet. SteDoCo drong wat meer aan, Sportlust voetbalde zich regelmatig frivool onder die druk uit. Het was echter SteDoCo dat in de 60ste minuut op gelijke hoogte kwam door een prima afstandsschot van Ibi Touré. Van Wanrooij kwam vanaf rechts met de voorzet, Schröder controleerde de bal en legde terug op Touré. Prima aanval, prima goal, hoewel de Woerdense keeper de bal nog toucheerde.

Beide ploegen sloegen vervolgens aan het wisselen. Beide trainers vanuit de intentie om de wedstrijd winnend af te sluiten. Namens SteDoCo werd Vincent Verheul in de 68ste minuut gewisseld voor Giovanni Hiwat. Voor Sportlust verliet Wessel Meiring het veld voor aanvaller Quincy Arends. Sportlust kwam doordoor weer wat beter in de wedstrijd wat resulteerde in verschillende mogelijkheden, waaronder een bal die net boven Veenboer de lat toucheerde.

Het was echter Quicy Arends die in de 71e minuut de eindstand bepaalde. SteDoCo leed op het middenveld onnodig balverlies en werd in de aanval Quincy Arends aangespeeld. Arends speelde zich simpel vrij en hij knalde de bal snoeihard recht boven keeper Veenboer in de touwen, 2-1. SteDoCo probeerde het daarna nog wel, maar kon het tempo in de wedstrijd niet meer verhogen, de vermoeidheid sloeg toe. Het enige noemenswaardige is dat Hiwat nog de diepte in werd gestuurd. Daar waar hij had moeten kiezen voor de kortste weg naar het doel, dwong de keeper van Sportlust’46 de rappe aanvaller naar de buitenkant. Hierdoor kon deze actie niet worden omgezet in een doelrijpe kans.

En zo floot uiteindelijk de onopvallende, en dus goed fluitende scheidrechter Dogterom de wedstrijd af. De punten bleven daarbij in Woerden en overall gezien had Sportlust’46 hier het meeste recht op.

Volgende week kan SteDoCo zich al revancheren tegen Harkemase Boys. Dan staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd op het programma. Harkemase Boys  speelde zaterdag de wedstrijd tegen GOES met 3-3 en gelijk.