4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

SteDoCo was zaterdag de beste ploeg op het veld en bracht dat tot uitdrukking in de uitslag. Het werd een belangrijke 2-0 overwinning op naaste concurrent ODIN ’59 door doelpunten van Milad Intezar en Steven Edwards.

Teleurstelling

Zonder te scoren werd het toch een beetje de wedstrijd van Olivier Pilon. Olivier was ongeveer de enige speler van SteDoCo die niet helemaal blij kon zijn met de overwinning. Natuurlijk zal hij tevreden zijn met de 3 punten, maar de teleurstelling van de gemiste kansen zullen nog lang in zijn hoofd zijn blijven hangen. De frustratie tijdens de wedstrijd nadat de paal of een speler van ODIN ’59 in de weg stond of liep droop steeds meer van zijn gezicht. Frans Adelaar riep hem na afloop toen ze van het veld liepen nog even bij zich om hem waarschijnlijk een hart onder de riem te steken. Hij zal gezegd hebben om vooral zo door te gaan, dan komen de doelpunten echt wel. De beweeglijke spits, die samen met Vincent Verheul in de voorhoede stond was in de eerste helft een ware plaag voor de Heemskerkse verdediging. Na bijna 10 minuten spelen toucheerde Olivier een voorzet van Vincent, maar de bal raakte de paal. Toen hij in de 25e minuut diep werd gestuurd door Guytano dos Santos omspeelde hij de keeper en schoot met links in het lege doel. Helaas gleed Dustin Mijnders de bal aan de verkeerde kant van de paal over de lijn. Een paar minuten later miste diezelfde Mijnders de bal wel toen Milad Intezar een voorzet van Vincent op de slof nam. Of het een voorzet was of een bewuste doelpoging laat ik in het midden, maar de bal stuiterde pardoes het doel in: 1-0.

Paal

In de rust bleef Etienne Mariana helaas geblesseerd in de kleedkamer achter. Voor hem in de plaats kwam Jeroen Sterrenburg. Ook in de tweede helft was SteDoCo de betere ploeg en al na 2 minuten had Olivier de 2-0 op de schoen, maar zijn intikker werd door Sem van Amersfoort soort van per ongeluk naast het doel gelopen. Tien minuten later kopte Olivier de bal tegen de paal. De spits kon het niet geloven. Gelukkig werd het veldoverwicht van SteDoCo 5 minuten later beter uitgedrukt in de score. Een vrije trap van Guytano werd licht getoucheerd door Steven Edwards (althans naar zijn eigen zeggen) en dit betekende een verdubbeling van de voorsprong. In de resterende tijd ging ODIN ’59 op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. SteDoCo hield het achterin, onder aanvoering van de onverzettelijke Edwards goed op slot.

Gevarenzone

Door deze overwinning staan we 7 punten verwijderd van de gevarenzone, maar er komen drukke tijden aan voor de mannen van Adelaar. Vijf wedstrijden in 14 dagen liggen in het verschiet. Aanstaande dinsdagavond staat de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys op het programma. Het lijkt mij dat de KNVB best rekening had mogen houden met het feit dat er doordeweeks ruim 200 km gereden moet worden en zo’n wedstrijd in het weekend had kunnen, nee moeten plannen. Het is echter niet anders en het is nu niet alleen zaak om de punten te pakken, maar ook om blessures en schorsingen te voorkomen. Dat alles bij elkaar zal niet meevallen.