4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

SteDoCo heeft drie belangrijke punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen ACV. De thuisploeg kwam in de eerste helft via een prima goal van Vincent Verheul op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft was het Olivier Pilon die met een lekkere zaalvoetbalactie de score verdubbelde. SteDoCo liet vervolgens de kansen liggen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Daarbij kreeg ACV ook meerdere kansen maar pas in de extra tijd lukte het om te scoren. Koen Steg schoot raak en bracht de stand op 2-1. Dit bleek even later, na 7 minuten blessuretijd, de eindstand te zijn.

SteDoCo startte met de herstelde Bryan Jongeneel in de basis. De linksbenige verdediger ging als vanouds de strijd aan. De terugkeer van Bryan werd mede mogelijk gemaakt doordat Ingo van Weert door de griep geveld was. Hij volgende de wedstrijd thuis vanaf de bank. Op de rechterflank werd de rappe Olivier Pilon gepositioneerd waardoor Benjamin van Wanrooij op de reservebank plaats moest nemen.

Bij ACV zal trainer Fred de Boer niet op de bank. De trainer moest vanwege ziekte verstek laten gaan in Hoornaar. Robin Witte verzorgde daarom samen met Bert Meertens de coaching bij ACV.

Het publiek zag een eerste helft waarin beide teams moeite hadden om echte grote kansen te creëren, Het was dan ook geen toeval dat het openingsdoelpunt van SteDoCo voortkwam uit een defensieve fout van ACV. In de 18e minuut zette Joran Schröder de defensie van ACV zwaar onder druk. Hij veroverde de bal en legde de bal vanaf rechts prima breed tussen de keeper van ACV en Vincent Verheul. Net voordat de keeper bij de bal kon komen, stiftte Vincent in de 18e minuut de bal met een mooie boog over de doelman heen, 1-0.

Zo’n 10 minuten later kwam ACV bijna op gelijke hoogte. Freddy Quispel schoot van een meter of 16 snoeihard en onhoudbaar richting de kruising. Keeper Stoskovic stond aan de grond genageld maar de bal ging via de lat over het doel. Kort voor de rust was ACV nog tweemaal gevaarlijk op de rechterflank. De eerste keer bereikte de lage harde voorzet geen medespeler, de tweede keer verwerkte Bryan Jongeneel de bal bij de eerste paal tot corner verwerkt. Een uitstekende ingreep hoewel ook keeper Stoskovic paraat stond. Met de stand van 1-0 werd de kleedkamer opgezocht.

SteDoCo kwam na de pauze uitstekend uit de kleedkamer en kreeg, via goed veldspel, al snel twee prima mogelijkheden. De keeper van ACV, Ben Wormmeester, had een goede redding in huis na een schot van Vincent Verheul en Joran Schröder schoot rakelings naast. Aan de andere kant was het ACV-er Niels Grevink met een schietkans. Hij stuitte op de goed keepende Petar Stoskovic. Overigens redde Stoskovic eerst met de hand waarbij hij, als een goed keeper betaamd, lang overeind bleef staan. Later hielp hij het team door met een goede reflex de bal met de voet te keren. Belangrijke momenten in de wedstrijd!

In de 55e minuut verdubbelde Olivier Pilon de score voor SteDoCo. Hij was het eindstation van een goed uitgevoerde counter, 2-0. Vanaf de linkerzijde werd hij aangespeeld. Met een heerlijke zaalvoetbalactie legde hij de gehele verdediging van ACV in de luren.

De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. ACV werd na de 2-0 de ploeg die de meeste kansen kreeg maar kregen de bal er niet in. Freddy Quispel en Niels Grevink kregen uitstekende mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp. Pas in de extra tijd lukte het ACV om te scoren. Koen Steg maakte van dichtbij de 2-1. De scheidsrechter vond het vervolgens nodig om nog 7 minuten extra tijd toe te voegen. Doordat ACV het conditioneel zwaarder had dan SteDoCo kon de ploeg uit Hoornaar prima overeind blijven. De bal werd door ACV nog wel tweemaal het strafschopgebied ingepompt maar de defensie van SteDoCo gaf geen krimp zodat de drie punten in Hoornaar bleven. Een uitstekend resultaat, op basis van een goede wedstrijd. Een overwinning met perspectief.

Volgende week speelt SteDoCo wederom een thuiswedstrijd en wel om 14.30 uur tegen VVSB.