4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Door een uitstekende teamprestatie heeft SteDoCo zaterdag 3 punten overgehouden aan het treffen met DVS’33 Ermelo. Hoewel DVS’33, tot zaterdag de nummer 3 op de ranglijst, het merendeel van de wedstrijd het balbezit had won een effectief SteDoCo met 3-1. Een uitslag waarop niets op af te dingen viel. Vier kansen, en drie driemaal scoren, dat is zeer effectief te noemen. SteDoCo staat, met nog twee inhaalwedstrijden te gaan, op de 9e plaats van de ranglijst met 17 punten uit 11 duels.

Het was voor trainer Frans Adelaar afwachten hoe zijn spelersgroep zou reageren na een periode van  twee weken dat er door de Corona-perikelen niet getraind en gespeeld werd. SteDoCo kwam immers in de voorafgaande twee wedstrijden (thuis tegen VVSB en uit tegen Barendrecht) niet in actie. Daarentegen was DVS’33 bezig aan een goede reeks met 13 punten uit de laatste 5 duels. De trainingen van SteDoCo wezen echter al uit dat er een gretige spelersgroep stond die in competitieverband weer graag aan de bak wilde. En dat was direct na de aftrap terug te zien. SteDoCo opende al in de tweede minuut de score. Centrale verdediger Ingo van Weert kopte bij de eerste paal een mooi aangesneden vrije trap van Guytano dos Santos vallend binnen: 1-0. Een droomstart. Deze snelle voorsprong paste goed in het tactisch plan van de thuisclub. DVS’33 mocht het spel maken waarbij SteDoCo gedoseerd druk zette op de achterhoede van de club uit Ermelo. En daar waar het kon werd in de omschakeling de aanval gezocht. En daar had DVS’33 het moeilijk mee, echte kansen werden dan ook niet door de Ermeloërs gecreëerd.

In de 32e minuut was het voor SteDoCo zelfs weer raak. Daar ging wederom een standaardsituatie aan vooraf. Na een korte corner met Vincent Verheul werd de bal door Guytano dos Santos hoog voor het doel geslingerd. En daar kopte bij de tweede paal stormram Steven Edwards de 2-0 op het scorebord. Prachtige goal. Overigens beloonde Edwards zich met dit doelpunt want over de gehele wedstrijd speelde hij een dijk van een wedstrijd. Op en soms over het randje, maar alles in het belang van het team.

Het was pas in de 38e minuut dat DVS voor de eerste keer echt gevaarlijk werd. Maarten van Dijk bereikte met een prima pass de van de rechterzijde opkomende Benjamin Roemeon, maar diens inzet werd door de sterk keepende Petar Stoskovic knap tot corner verwerkt. Prima gekeept! Daarbij opgemerkt dat ook Etiën Mariana het op de positie van rechtsback meer dan uitstekend deed. Roemeon kwam, behoudens genoemde kans vanaf rechts, niet in het spel voor en aanvallend stond Mariana ook z’n mannetje. Overigens kan dit ook geschreven worden over linksback Mitchell de Zwart. Met een 2-0 tussenstand werden vervolgens de kleedkamers opgezocht.

De rust deed DVS’33 goed want de ploeg uit Ermelo kwam sterk uit de kleedkamers. Na vier minuten bereikte de na rust sterk ingevallen Stef Nijland de inlopende Nicky van Hilten, die de aansluitende 2-1 binnenschoot. Vrij vroeg na de rust en het was de vraag hoe SteDoCo hierop zou reageren. Maar SteDoCo stond deze wedstrijd gewoon goed en er werd individueel geknokt voor elke meter. En dat resulteerde in de 58e minuut in de 3-1. Olivier Pilon deed zijn oude ploeg bijzonder veel pijn door vanuit het niets de bal op schitterende wijze over doelman Daan Huiskamp te stiften en daarmee de marge weer op twee treffers te brengen. Olivier ging de diepte in en was zo snel dat er geen aansluiting was, zijn stift was dan ook geniaal. De keeper stond er bij en keek er naar.

De resterende 30 minuten probeerde DVS’33 het wel. Het balbezit werd veelal aan DVS gegund en SteDoCo counterde er lustig op los. Veelal via Olivier Pilon die deze wedstrijd, net als zijn andere teamgenoten, vele ‘vuile meters’ voor zijn ploeg maakte. En daar begint het mee, knokken voor elke bal en zuinig met de kansen die driemaal werden omgezet in een doelpunt. Effectief en efficiënt!

DVS’33 creëerde daarna geen uitgespeelde kansen meer. In de 63e minuut werd Roemeon nog wel gevaarlijk, maar zijn inzet werd geblokt en in de rebound schoot Kruisheer naast het lege doel. Schietkansen voor Roemeon (69e minuut), Nassim el Ablak (71e minuut) en Stef Nijland (73e minuut) leverden geen treffer op zodat de drie punten na 90 minuten terecht in Hoornaar bleven. Alles bij elkaar een uitstekende teamprestatie!

Komende zaterdag staat voor SteDoCo om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Ter Leede op het programma. Wederom een wedstrijd die zonder publiek wordt gespeeld. Met twee wedstrijden minder gespeeld staat SteDoCo (17) op één punt van Ter Leede (18). Derhalve weer een wedstrijd die er om gaat.