2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

Opstelling SteDoCo 1

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de stadionspeaker het al aan. FC Lisse tegen SteDoCo is altijd wedstrijd op zich. Twee ploegen die willen aanvallen, vaak met veel goals, en twee teams die de afgelopen seizoenen aardig aan elkaar gewaagd zijn. Zo ook deze wedstrijd. Een eerste helft waarin SteDoCo de leiding nam en zelfs kansen had op de 0-2 maar uiteindelijk niet meer scoorde. Daar stond tegenover dat ook zomaar met 2-2 of 3-3 gerust kon worden. Over en weer weer veel kansen die niet werden afgemaakt. De tweede helft gaf echter een heel ander beeld. FC Lisse dat vol overtuiging de aanval zocht tegen SteDoCo dat in de tweede helft vergat te voetballen, maar vooral vergat om onverzettelijk de strijd aan te gaan. Dit alles met het resultaat dat FC Lisse terecht de overwinning met 3-1 naar zich toetrok.

SteDoCo startte zonder de geblesseerde aanvaller Joran Schröder. Olivier Pilon werd in de punt van de aanval gepositioneerd, met op de flanken Benjamin van Wanrooij en Vincent Verheul. Op het middenveld werden aanvoerder Milad Intazar en middenvelder Jeffrey Klijbroek van FC Lisse aan elkaar gekoppeld. Achterin werd het centrale duo gevormd door Ingo van Weert en Laurens van der Voort. Voor Van der Voort een basisplaats nadat hij zich door blessures in de basis heeft moeten knokken.

De eerste helft was een wedstrijd waarin SteDoCo en FC Lisse een veelheid aan kansen kregen. SteDoCo had daarbij de beste kansen. Het was echter FC Lisse dat al in de 2e minuut van afstand de paal raakte, SteDoCo kwam daar goed weg. De wedstrijd was gelijk ontvlamd, want het was in de 4e minuut dat SteDoCo via Mitchell de Zwart op voorsprong kwam. Even een onoplettendheid in de verdediging van FC Lisse. Guytano dos Santos gaf vanuit een vrije trap de bal slim in de diepte op Vincent Verheul die de bal vanaf de achterlijn uitstekend terug lag op de 11 meter en daar kwam Mitchell die de bal prima in het dak van het doel schoot. Prima aanval en een goal uit het boekje!

De wedstrijd golfde vervolgens op en neer, de bal werd veelal aan FC Lisse gelaten en vanuit de omschakeling, met voorin o.a. de snelle Pilon, zocht SteDoCo de aanval. Lisse kreeg in die periode ook meerdere kansen, maar die werden gemist, ook omdat Petar Stoskovic zijn doel met enkele goede reddingen schoon hield. Het was SteDoCo die eigenlijk de 0-2 had moeten maken. Door slecht uitverdedigen kreeg dos Santos de bal onverwachts voor zijn voeten. De bal werd echter net naast de verkeerde kant van de doelpaal geschoven. En zo kwam FC Lisse goed weg en bleef het 0-1. Met deze ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft gaf een ander beeld. SteDoCo kwam goed uit de kleedkamer en zocht op het inmiddels zware veld de aanval. In deze fase werd Guytano dos Santos gewisseld voor Ibi Toure. Na enkele minuten trok FC Lisse de wedstrijd naar zich toe door het gevecht aan te gaan en te strijden voor elke meter. Het resulteerde in de 48e minuut als eerste in een afzwaaier van Noordhoff. Vanaf de 50e minuut bleef SteDoCo onder druk staan en daarbij vergat het te strijden en te voetballen. En wanneer het voetballend niet lukt dan dient er uit een andere vaatje te worden getapt en dat vaatje werd deze middag niet gevonden. FC Lisse kreeg in alle opzichten de overhand, zodanig dat SteDoCo zich alleen kon beperken toch verdedigen, met sporadisch een counter. Zo ook in de 52e minuut toen Vincent Verheul in de counter op avontuur ging. Zijn schot van afstand ging naast, terwijl een balletje op de vrijlopende Benjamin van Wanrooij ook zeker een goede optie was geweest.

Gelijk daarna kwam FC Lisse op voorsprong. Vanaf zo’n 18 meter nam de technisch vaardige Tom Noordhoff het doel van SteDoCo van afstand onder schot. De bal werd op kniehoogte in de linker hoek geschoten, keeper Stoskovic redde maar daarbij viel de bal voor de voeten van Remi van Ekeris en die was er als de kippen bij om van dichtbij de gelijkmaker binnen te schieten. In de periode die volgende leek heel even een gelijkspel een realistische eindstand. De moegestreden Olivier Pilon werd in deze periode gewisseld voor Giovanni Hiwat en Steven Edwards werd in de 79e minuut ingebracht voor Simon van Zeelst.

FC Lisse bleef echter de aanval zoeken en beperkte SteDoCo zich hoofdzakelijk tot verdedigen. Aan voetballen kwam de ploeg uit Hoornaar niet meer toe. En het is al jaren bekend, een wedstrijd duurt minimaal 90 minuten. Door slap verdedigen van SteDoCo-zijde kon Jeffrey Klijbroek gemakkelijk door de as van het veld opstomen en met links knalde hij in de 85e minuut de 2-1 onhoudbaar langs keeper Peter Stoskovic. En drie minuten later was het wederom raak. Vanaf de linker flank werd voorgegeven en Justin van der Putten bracht de 3-1 eindstand op het bord door voor Mitchell de Zwart te komen. De energieke Van Putten was in de 74e minuut ingebracht voor de balvaste Marengo die over de gehele wedstrijd voor Etien Mariana een handenbindertje was.

Op basis van de tweede helft een terechte overwinning voor de club uit de Bollenstreek die nu de tweede plaats op de ranglijst inneemt. SteDoCo staat 15e met 5 punten uit 7 competitiewedstrijden. Maar één punt minder dan Goes dat op de onderste plaats van de ranglijst bivakkeert. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen DOVO op het programma dat met een gelijk aantal punten op de 17e plaats staat. Derhalve een wedstrijd die er om gaat. Een wedstrijd waar als eerste onverzettelijk geknokt moet worden. En wel vanaf 14.30 uur als de scheidsrechter aan de Groeneweg voor de aftrap blaast.