4542NS
HOEK
tel. 0115-441593

Opstelling SteDoCo 1

Afgelopen zaterdag stond de lange reis naar Hoek op het programma. Een wedstrijd in het verre Zeeuws Vlaanderen heeft bij menigeen een apart plaatsje in de zaterdagse voetbalbeleving. Niet alleen vanwege de afstand en de specialiteit die de vereniging Hoek uitstraalt, maar ook vanwege de dadendrang van de spelers in het veld. Het was in deze wedstrijd daarom ook bijna ongeloofwaardig wat de thuisclub liet zien. Ik moest hierbij denken aan een uitspraak van Louis van Gaal: “Zijn jullie nou zo dom, of ben ik zo slim”, of vertaald naar deze wedstrijd: “ Was Hoek nou zo slecht, of waren wij zo goed”. Hoe het ook zij, Hoek zal waarschijnlijk een off-day hebben gehad en bij SteDoCo liep het eindelijk eens naar behoren, wat uitmondde in een klinkende en ruimschoots verdiende 1-4 overwinning.

Blessure

Voor de wedstrijd werd bekend dat Bryan Jongeneel bij een ongevalletje betrokken was geweest. Daarbij had hij een kogeltje van luchtbuks in zijn been gekregen. Daarom bestond de centrumverdediging deze keer uit Steven Edwards en Ingo van de Weert.

Mistasting

In het eerste kwartier gebeurde er niet zoveel. Hoek kreeg nog wel een kans, maar dat liep met een sisser af. Verder was het in hoofdzaak aftasten, waarbij SteDoCo wel steeds attent was. Zo liep Benjamin van Wanrooij na een kwartier in op de twijfelende keeper Vroe. Het gevolg was dat de sluitpost de bal niet onder controle kon krijgen en Benjamin 0-1 kon intikken. Daarna bewees Hoek nog maar eens deze middag niet op dreef te zijn, want binnen 5 minuten kreeg Steve Schalkwijk een kans voor open doel om de gelijkmaker te scoren. Echter,  zijn schot was niet goed genoeg, zodat de bal een gemakkelijke prooi voor keeper Stephan Veenboer was. Vlak daarna liet Joran een schot los, maar deze keer stond keeper Vroe op de goede plaats.

Mooie aanval

In de 30e minuut stond Malad Intezar aan de basis van de 0-2. Na een goede loopactie passte hij de bal op maat naar Benjamin. Laatstgenoemde haalde hard uit, waarbij de bal via de lat weer het veld instuiterde. De attente Olivier Pilon kon daarna de bal in het doel koppen: 0-2. Hoek zette alles op alles om de aansluittreffer te scoren, maar slordigheid speelde hen hierbij parten. Zo miste, na een foutje van de overigens goed spelende centrale verdediger Ingo van Weert, Steve Schalkwijk weer voor open doel. Daarna hadden schoten van Joran Schröder en Vincent Verheul beter lot verdiend.

Penalty

Vlak voor de rust was een scrimmage voor het SteDoCo-doel de aanleiding voor een penalty. De goed leidende scheidsrechter had een overtreding van één van de SteDoCo-spelers gezien en legde de bal op de stip. Deze keer was Steve Schalkwijk wel trefzeker en bracht hij de stand op 1-2. Meteen daarna kreeg Olivier Pilon een goede kans om de marge weer op 2 te brengen, maar de keeper redde uitstekend.

Na de rust probeerde Hoek uiteraard langszij te komen, maar, uitgezonderd een laag in de hoek geschoten bal van Rik Impens, goed gestopt door Stephan, dat lukte niet. SteDoCo had de wedstrijd redelijk onder controle, hoewel de marge natuurlijk aan de magere kant was. Op het uur werd Joran door het centrum gelanceerd. Met een uiterste inspanning kreeg hij de bal onder controle en met een gericht schot verschalkte hij keeper Vroe. Hierdoor kon SteDoCo zich wat meer vrijheid veroorloven en ging Hoek steeds krampachtiger spelen.

Beslissing

Met nog een kwartier op de klok passte Olivier Pilon op Benjamin van Wanrooij, die vervolgens met een afstandschot in de kruising de 1-4 op het scorebord bracht, waarmee de definitieve beslissing een feit was. Hiermee scoorde Benjamin  z’n 2e en bezorgde hij zichzelf een mooi verjaardagscadeau.

In de tijd daarna waren er over en weer nog wat kansen, waarbij SteDoCo nog de beste kreeg, maar duidelijk was, dat de wedstrijd was gespeeld.

Volgende week ontvangt SteDoCo Excelsior ’31. Deze ploeg won de eerste 2 wedstrijden, maar verloor afgelopen zaterdag met 1-2 van VVSB, wat in totaal met 6 punten een 5e plaats oplevert. SteDoCo staat met 4 punten op de 8eplaats.