9281NR
HARKEMA
tel. 0512-362040

Opstelling SteDoCo 1

Afgelopen dinsdag reisde SteDoCo af naar het Friese Harkema om daar aan te treden tegen de plaatselijke trots, Harkemase Boys. 200 kilometer enkele reis en uiteindelijk op woensdag om 01.15 uur met een mooie overwinning weer in Hoornaar terugkomen. In een enerverende wedstrijd, op een zwaar grasveld en na een achterstand werd in de 92e minuut de winnende goal door Steven Edwards ingekopt. Ontlading op het veld, in de dug-out en op de tribune. Dit zijn de overwinningen die spelers en supporters lang onthouden.
Eindstand  1-2.

SteDoCo begon goed aan de wedstrijd door gelijk het balbezit naar zich toe te trekken. In voetballend opzicht had SteDoCo de overhand. Harkemase Boys zocht het in de omschakeling, veelal met de lange bal en enkele keren via enkele steekballen vanaf het middenveld. De eerste kansen waren via een kopbal van Guytano dos  Santos en afstandsschoten van Vincent Verheul voor SteDoCo. Harkema kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd. In de 26e minuut kreeg Harkemase Boys zelfs de beste kans van de eerste helft, toen Arnoud Bentum werd aangespeeld. Hij schoot één op één met keeper Lars Bleijenberg over.

Niet veel later viel dezelfde Bentum geblesseerd uit, ogenschijnlijk met een zware blessure. Hopelijk valt het mee en via deze weg wordt hem een goed herstel toegewenst. Bentum moest met de brancard van het veld en werd vervangen door Kian Visser. Die kreeg vlak voor rust nog een grote kans met een volley van dichtbij, maar die ging net naast. Hier kwam SteDoCo goed weg. Met een tussenstand van 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

Wat er in de Friese thee zat weet ik niet maar Harkemase Boys begon goed aan de tweede helft. Met veel meer strijd en ook beter veldspel trokken de Friezen de wedstrijd naar zich toe. In die fase kwamen zij ook verdiend op voorsprong.  Berwout Beimers, twee meter lang en gezegend met een uitstekende techniek, nam vanaf de rechterkant van het strafschopgebied de bal vol op zijn linker schoen. De bal verdween onhoudbaar in de linker kruising, net onder de lat. Prachtig doelpunt en Harkemase Boys op voorsprong: 1-0.

In de 58e minuut gaf deze tussenstand aanleiding om Jeroen Sterrenburg te wisselen voor Benjamin van Wanrooij. En in de 74e minuut wisselde trainer Frans Adelaar drie spelers, Olivier Pilon, Guytano dos Santos en Vincent Verheul. Ibi Toure, Joran Schröder en Giovanni Hiwat werden ingebracht. In deze periode werd ook omgeschakeld naar drie spitsen. Deze aanvallende intenties resulteerde in eerste instantie niet direct tot grote kansen, tot 10 minuten voor tijd. Het was Joran Schröder die vanaf de rechterkant van het strafschopgebied de bal in één keer over de keeper en via de binnenkant van de linker doelpaal binnenschoot. Prachtig doelpunt! En het was nog niet voorbij, SteDoCo trok steeds meer ten aanval. Op het zware veld werd de slag aangegaan. Zonder ook maar één speler tekort te doen noem ik toch even Simon van Zeelst en Steven Edwards. Dit zijn de omstandigheden waarin Simon uitstekend tot zijn recht komt en Steven Edwards liet in verdedigend en aanvallend opzicht zien voor het elftal van bijzondere meerwaarde te zijn. Het was dan ook Steven die uit een vrije trap in de 92e minuut met een rake kopbal de 1-2 op het scorebord zette. De ontlading was prachtig, de reservebank liep leeg, spelers sprongen op de doelpuntenmaker en op de tribune was het gejuich al niet minder.

Niet veel later floot scheidsrechter Roeleveld voor het einde van de wedstrijd. Verschillende Harekieten vielen om van teleurstelling, de spelers en staf van SteDoCo vierden deze mooie overwinning op het veld. Gelet op het zware programma is dit een belangrijke overwinning, ook nadat afgelopen zaterdag van Odin’59 werd gewonnen. En het blijft altijd fijn om met zo’n overwinning in de laatste minuten weer 200km richting Hoornaar terug te rijden. Alles bij elkaar dus een mooie avond en het was het meer dan waard om naar Harkema af te reizen. Een groot compliment voor het team!

Zaterdag staat er weer een uitwedstrijd op het programma, en wel om 15.00 uur in Nijkerk, waar koploper Sparta Nijkerk de tegenstander is. Wederom een mooie wedstrijd in het vooruitzicht.